Most először beszélt róla! A jobb szemére vak a TV2 jóképű sztárja

Rákóczi Ferenc egy olyan dolgot osztott meg a közvéleménnyel, amiről eddig csak nagyon kevesen tudtak.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az ember életében akadnak szép számmal olyan dolgok, amelyekről különböző okokból kifolyólag nem szívesen beszél a nyilvánosság előtt, még akkor sem, ha nem is kellene miattuk szégyenkeznie.

Rákóczi Ferenc például évtizedekig szinte mindenki elől eltitkolta, hogy milyen komoly problémák vannak az egyik szemével, amiről egészen mostanáig csak családtagjai, legjobb barátai és munkatársai tudtak.

A jobb szemére szinte teljesen vak

A 40 éves műsorvezető néhány nappal ezelőtt a Borsnak árulta el meglepő titkát, miszerint a jobb szemére hosszú évek óta tulajdonképpen szinte semmit sem lát, ám ez saját bevallása szerint ma már egyáltalán nem zavarja.

A 40 milliós játszma népszerű házigazdája családi örökségként könyvelte el szemproblémáit, mivel édesapjának is rossz volt a látása, a szemüvegek viselése viszont nem jelent neki problémát.

Még óvodáskorában derült fény arra, hogy a jobb szeme tulajdonképpen teljesen vak, miután kisfiúként rendszeresen elsodorta társait a közös játékok során, és lépten-nyomon nekiment mindenféle tárgynak, például fatörzseknek is.

Tizenkilenc dioptria

Nem meglepő tehát, hogy testét rendszeresen kék-zöld foltok tarkították, szülei pedig emiatt vitték el orvoshoz, ahol tizenkilenc dioptriáig tették fel neki a lencséket, mire végül közölték a tényt: a jobb szeme gyakorlatilag használhatatlan.

Sztárpárok a 2011-es Story-gálán

Nézegess képeket!

Elolvasom

Rákóczi Ferenc azt sem titkolta el, hogy a bal szeme jelenleg három dioptriás, ám azt senki sem hajlandó megműteni, ezért kell mindig szemüveget viselnie, ám ezt nem bánja, mert véleménye szerint a szemüveg öltöztet.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban az AI, vagyis a mesterséges intelligencia előretöréséről, jövőjéről és esetleges veszélyeiről dilemmázzunk. Valóban elveheti a munkánkat az AI? Kell-e félnünk a mesterséges intelligenciától? Hogyan hasznosítható az oktatásban? Teremthet munkahelyeket? Többek között ezekre a kérdésekre keresi a választ Szertics Gergely AI szakértő, Kazár Zalán Kristóf, a Femina vezető szerkesztő-újságírója és Pintér Ada műsorvezető.

Promóció

Van is belőle neki legalább tíz darab, amelyeket lakása különböző pontjain helyezett el, egy-egy különleges okuláré beszerzéséért pedig bármire hajlandó: egy hajlítható lencsét például Németországból rendelt meg.

Fotó: TV2 Sajtószoba

Ezt is szeretjük