Gyász! Álmában elhunyt a népszerű komikus

Nem szenvedett

Norman Wisdom a hatvanas évek közkedvelt komédiása volt, aki számos sikerfilmet forgatott.

2010. október 4-én, életének 95. életévében egy Man-szigeteki öregek otthonában elhunyt Norman Wisdom angol komikus, akit a nagyközönség a Pitkin-filmekből ismert leginkább.

Az idős sztár több stroke-ot is kapott az elmúlt fél év során, amitől fizikailag és mentálisan is hanyatlani kezdett.

Nem voltak fájdalmai

Halálakor nem szenvedett, békésen szenderedett jobblétre hétfőn, a kora esti órákban, állt az intézmény közleményében.

Az 1915-ben, Londonban született Norman Wisdom szegény családból származott, így hamar dolgoznia kellett.

Gyerekkorában a legváltozatosabb munkákat vállalta el, egyebek közt a Lipton teavállalatnál volt lótifuti, de egy Buenos Aires-i hajón is ténykedett kabinosként.

A zenével a hadseregben ismerkedett meg, egy tinédzserekből verbuvált zenekar tagjaként került Indiába, ahol 11 hangszeren tanult meg játszani.

Komikusként lett híres

Tudását a negyvenes években zenés színházakban kamatoztatta, majd a nagy filmes áttörés 1953-ban következett be - ekkor kapott szerepet a Botrány az áruházban című vígjátékban, ahol egy csetlő-botló karaktert keltett életre.

Az elmúlt évtizedek legnagyobb színészhalottjai

Nézegess képeket!

Elolvasom

Alakítása olyannyira tetszett a nézőknek, hogy a filmet egy sor hasonló követte, mint A pillanat embere, az Én és a tábornok, az Ellopták a hangomat vagy a Ne hagyd magad, Pitkin!

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Pályafutása során csaknem húsz filmen és több mint harminc televíziós sorozatban felbukkant. Norman Wisdom, akit Charlie Chaplin a kedvenc bohócának nevezett, kilencvenéves korában, 2005-ben ment nyugdíjba.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük