Gyász! 83 éves korában elhunyt a rákbeteg Paul Newman

Az amerikai színészlegenda péntek éjjel, hosszú szenvedés után tért örök nyugovóra.

Sajnos igaza lett azoknak a jóslatoknak, melyek arról szóltak, az utóbbi időben annyira leromlott az egészségi állapota Paul Newmannek, hogy már csak hetei vannak hátra.


Az 1925-ös születésű színészlegenda ugyan hivatalosan mindvégig tagadta, hogy rák emészti szervezetét, de egyre-másra érkeztek a szomorú tényeket igazoló hírek.

Többek között számtalanszor lefényképezték egy onkológiai klinika előtt, és már egy ideje csak tolókocsiban lehetett látni.

Állítólag az utóbbi hónapokban már kizárólag a családjára koncentrált, és azon ügyködött, hogy ha meghal, akkor ne marakodhassanak az örökösök tekintélyes vagyonán.

Newman több, mint hatvan filmet forgatott élete folyamán, és olyanokkal, mint a Macska a forró bádogtetőn, a Butch Cassidy és a Sundance kölyök.

A pénz színe, vagy az utóbbi időből a Senki bolondja a villogó kék szemű sztár örökre beírta magát a filmtörténelem vaskos kötetébe.

Kevés hozzá hasonló híresség akad

Mindösszesen kilenc alakításáért jelölték Oscar-díjra, ebből az 1986-os dráma, A pénz színe öreg biliárdbajnokának emlékezetes megformálásával érdemelte ki az arany szobrocskát.

Amennyire hű volt a szakmájához, olyannyira ragaszkodott feleségéhez is: Joanne Woodward színésznővel még karrierje kezdetén, 1958-ban házasodott össze, és éppen idén ünnepelték aranylakodalmukat.

Az elmúlt évtizedek legnagyobb színészhalottjai

Nézegess képeket!

Elolvasom

A színészeten kívül ígéretes autóversenyző is volt, ezenfelül pedig a Newman’s Own Foundation elnevezésű alapítványa a saját nevével fémjelzett szószok és öntetek bevételének bizonyos százalékával számos karitatív szervezetet támogatott.

- Paul Newman szakmája a színészet volt. Szenvedélye az autóverseny. Szerelme a családja és a barátai.

Szívvel-lélekkel pedig azon fáradozott, hogy a világot jobb hellyé tegye mindannyiunk számára – állt Robert Forrester, az alapítvány alelnökének nyilatkozatában.

Nyugodjék békében!

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük