Gyász! 44 évesen, szívrohamban elhunyt a népszerű humorista

Mike DeStefano amerikai stand up komedista drogosból lett sokak kedvencévé.

2011. március 6-án, életének 44. esztendejében, New Yorkban elhunyt Mike DeStefano amerikai stand up komedista, adta hírül a New York Times.

A HIV-pozitív sztárral szívroham végzett, életét a kiérkező mentősök nem tudták megmenteni.

Mike DeStefano zaklatott fiatalkort tudhatott maga mögött, és bár a tragédiák nem kímélték, sikerült kilábalnia a gödörből.

Drogosból humorista

A Bronxban született híresség alig volt 15 éves, amikor rászokott a heroinra, végül többszöri rehabilitációs kezelés után, a harmincas éveiben tudta maga mögött hagyni kábítószeres múltját - ugyanakkor a HIV-fertőzéssel együtt kellett élnie.

Ezután tanácsadóvá lépett elő - immáron ő volt az, aki a drogosokat igyekezett megszabadítani a függőségüktől. Foglalkozásai azonban egy idő után egyéni színezetet vettek, DeStefano ugyanis személyes hangvétellel és utcai nyelvezettel, úgymond szórakoztatva igyekezett nevelni a rehabra beutaltakat.

A fordulat egy atlantai Névtelen Drogfüggők gyűlésen következett be, ahol a tervezett medencés parti elmaradt az esős időjárás miatt, ezért a résztvevők egy sátorba zsúfolódtak be.

Szerették az emberek szókimondó előadásáért

- Egyszerűen fogtam a mikrofont, és elkezdtem szövegelni az embereknek a drogról. Egészen bizarr élmény volt, mennyire tetszett nekik - árulta el korábban egy interjúban.

Innentől fogva nem volt megállás: a világ számos pontján fellépett a drogmegelőzést célzó rendezvényeken, majd jelentkezett az NBC csatorna által meghirdetett humorista kerestetik show-ba: a Last Comic Standingben az első öt közé jutott.

Tragikusan fiatalon elhunyt sztárok

Nézegess képeket!

Elolvasom

A televízió is felfedezte magának, olyan népszerű műsorok stand up-szereplője lett, mint a Late Night with Conan O'Brien vagy a Comedy Central Live at Gotham show-ja.

Bár néhány éve elhunyt a felesége - korábban ő is drogozott, végül AIDS-ben halt meg -, még ez sem törte le. Életének keserű történetét a Drugs, Disease and Death: A Comedy - Drogok, betegség és halál: Egy komédia - című egyszemélyes előadásában tárta a hallgatóság elé, hatalmas sikerrel.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

- Talán holnap meghalok, és akkor többet nem láthattok a színpadon. Ez pedig szomorúsággal tölt majd el benneteket, szóval, ezt elkerülendő, inkább vegyetek jegyet a show-ra! - írta néhány hete a weboldalán.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük