Marilyn Monroe félmeztelenül: ahogy még sosem láthattad

Marilyn Monroe sem gondolta volna, hogy egyszer a világ legkülönösebb sztárszuvenírével szolgál majd.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Marilyn Monroe tehetősebb rajongói valószínűleg mindent igyekeznek megadni azért, hogy összegyűjtsék a fájdalmasan fiatalon elhunyt szexszimbólum személyes tárgyait.

Bár azt még megérti az ember, hogy Monroe ruháit, kedvenc Chanel No5-ös parfümjét vagy éppen melltartóját miért vásárolja meg valaki - de a most eladásra kínált félmeztelen fotó kapcsán azért néhányan bizonyára felvonják a szemöldöküket.

Nem volt rendben az egészsége

A kérdéses felvétel ugyanis már-már bizarr szemszögből mutatja be a szőkeséget, hiszen nem másról van szó, mint a 28 éves Marilyn Monroe mellkasröntgenéről! Állítólag 1954 novemberében készült a kép a floridai Cedars of Lebanon Hospital falai között, ahol Monroe hasi fájdalmai miatt járt.

Mint kiderült, endometriózisban szenvedett - ilyenkor a méh belsejében lévő szövet beágyazódik a méhen kívül, ami fájdalmat okoz -, ezt kivizsgáltatni ment az intézménybe, ahol aztán megröntgenezték. Érdekesség, hogy akkoriban éppen Joe Di Maggio baseballsztár felesége volt - csak egy évig tartott a házasságuk -, ezért a felvételen a férjezett neve, Marilyn Di Maggio szerepel.

Halálában is értékes

Később egy fiatal orvos, aki a radiológián dolgozott, megtartotta magának az értékes relikviát, és előadásain több alkalommal is szemléltető eszközként használta. A röntgenképet aztán a lányának adta, aki úgy döntött, pénzzé teszi azt.

Legendás nyuszilányok

Nézegess képeket!

Elolvasom

Aki licitálni szeretne a zavarba ejtő fotóra - az eladó több mint 200 ezer forintnak megfelelő összeget remél érte -, annak június 26-áig kell várnia.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Akkor rendezik meg a Las Vegas-i Planet Hollywood hotel és kaszinóban azt a különleges árverést, melyen hírességek tárgyai kerülnek kalapács alá.

Marilyn Monroe élete

Kíváncsi vagy, honnan indult és hova jutott az 1962-ben, 36 éves korában elhunyt Marilyn Monroe, akit az egyik legnagyobb sztárnak tart az Amerikai Filmintézet? Videónkból megtudhatod!

(%videobox(id: 60819)%)

Ezt is szeretjük