Nem várt tragédia! Rövid betegség után elhunyt az ismert színésznő

Margaret Tyzackot a Kisvárosi gyilkosságokból ismerhetik a nézők, a színésznő nem beszélt betegségéről.

Az ismert színésznő, Margaret Tyzackot június 25-én, rövid betegséget követően érte a halál. A britek közkedvelt sztárja 79 évet élt.

Margaret Tyzack 1931-ben született Essexben, iskoláit Londonban végezte. 1962-ben bekerült a Royal Shakespeare Company társulatába, drámai szerepekkel alapozta meg karrierjét.

Színpadon és filmben is játszott

1968-ban megkapta első filmszerepét a mára kultikussá vált 2001 - Űrodüsszeia című Stanley Kubrick-filmben.

Ezzel párhuzamosan televíziós sorozatokban is feltűnt, a hetvenes években az Én, Claudius című sorozatban és a Forsyte Saga című drámában, 1987-ben pedig az Agatha Christie-szériában kapott szerepet.

A kilencvenes években a nézők Az ifjú Indiana Jones című kalandfilmsorozatban és a nálunk is nagy sikerrel futó, Kisvárosi gyilkosságok című brit krimiszériában láthatták.

Vásznon utoljára a 2005-ös Woody Allen-moziban, a Match Point című romantikus filmben tűnt fel, epizódszerepben. Lenyűgöző drámai alakításáért több ízben is elnyerte a Laurence Olivier-díjat, valamint a brit színikritikusok díját.

Méltósággal viselte betegségét

Színpadon az utolsó évekig aktív volt, olyan neves angol színésznőkkel szerepelt együtt, mint Maggie Smith vagy Helen Mirren. Utóbbi volt a partnere utolsó színdarabjában is, a Phaedrában.

Tyzack a tengerentúlon is bemutatkozott, amikor vendégszereplésre hívták a New York-i Broadwayre. A Lettice and Lovage című darabban mutatott játékáért neki ítélték a Tony-díjat.

Margaret Tyzack betegségéről, halálának okáról nem adtak bővebb információt, az idős színésznő ugyanis maga se szívesen beszélt állapotáról. A 79 éves brit sztár otthonában hunyt el, csendben, családja körében.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

- Úgy állt betegségéhez, ahogy az élethez is: erővel, bátorsággal, kitartással és rengeteg humorral - állt a család közleményében. A színésznőt több évtizedes művészi munkájáért, 2010-ben a Brit Birodalom keresztjével is kitüntették.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük