"Egy nagyszerű ember távozott" Tüdőgyulladás vitte el a kedvelt színészt

Len Lesser olyan sorozatokkal vált ismertté, mint a Seinfeld és a Szeretünk, Raymond.

2011. február 16-án, életének 88. esztendejében elhunyt Len Lesser amerikai színész, akit a nézők leginkább a Seinfeld című sorozat Leo bácsijaként ismerhettek, de felbukkant a Kelly hőseiben és a Vészhelyzetben is.

Az idős sztár egy ideje rákban szenvedett, végül a tüdőgyulladás vitte el egy burbanki rehabilitációs központban, ahol már hetek óta ápolták.

Sorozatokban szerepelt

Len Lesser 1922-ben New Yorkban látta meg a napvilágot, egyetemi tanulmányait a City College of New York intézményben végezte, majd a diploma kézhezvétele után bevonult az Egyesült Államok hadseregébe.

A leszerelés után néhány évvel, 1949-ben bukkant fel először egy tévésorozatban, majd az ötvenes és hatvanas években többnyire nyúlfarknyi szerepekkel kellett megelégednie.

Aztán a hetvenes évektől sikerült néhány, azóta klasszikussá vált mozifilmbe is bekerülnie, elég csak az 1970-es Kelly hőseit, a három évvel későbbi Pillangót vagy az 1978-ban készült Várlak nálad vacsorára című Walter Matthau-vígjátékot említeni.

Egy lánya volt

Ám kétségtelen, hogy igazán a sorozatokban mutathatta meg tehetségét - rajongói olyan szériákban láthatták, mint az Ironside, a Bonanza, a Kojak, a Sabrina, a tiniboszorkány, illetve újabban a Vészhelyzet, valamint a Döglött akták.

Az elmúlt évtizedek legnagyobb színészhalottjai

Nézegess képeket!

Elolvasom

Két szitkomban pedig visszatérő vendég volt: az 1991 és 1998 között forgatott Seinfeldben ő alakította Uncle Leót, azaz Leo bácsit, míg a Szeretünk, Raymond-ban Garvin karakterét keltette életre.

Len Lesser utoljára 2009-ben állt a felvevőgép elé, egy nálunk is sikerrel futó sorozat, a Castle egyik epizódjának szereplőjeként.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

- Ma egy nagyszerű komikus és színész távozott közülünk és költözött az egekbe. Köszönjük a szeretet és együttérzés özönét, mellyel az utóbbi időben elárasztottak minket. Köszönöm mindazoknak, akik segítették apámat az utolsó útján, és akik körülvettek minket a szeretetükkel - állt lánya, Michelle közleményében.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük