Tényleg Diana hasonmása? Ezt a lányt veszi el Vilmos herceg

Vilmos herceg hivatalosan is eljegyezte kedvesét, Kate Middletont, akiben sokan az új Dianát látják.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Lázban ég Nagy-Britannia, a legfrissebb hírek szerint ugyanis Vilmos herceg végre előállt a farbával, és édesanyja egykori eljegyzési gyűrűjével megkérte kedvese, Kate Middleton kezét.

Bár a bájos ifjú hölgyet állítólag valóságos sokként - a jó értelemben véve, persze - érte a hirtelen lánykérés, azért örömmel mondott igent Diana jóképű fiának.

Tényleg hasonlítanak?

A nép - és az összes szuvenírgyártó - pedig máris izgatottan készül a nagyszabásúnak ígérkező menyegzőre, melyre előreláthatóan a jövő év tavaszán vagy nyarán kerül sor.

Természetesen rögtön az is mindenkit érdekelni kezdett, ki is pontosan az a csinos hölgy, aki a közkedvelt Diana hercegnő helyére léphet az emberek szívében.

Sokan máris rengeteg párhuzamot és külső hasonlóságokat vélnek felfedezni a tragikusan elhunyt Diana és Kate között, de azért vannak alapvető különbségek - és nemcsak a hajuk eltérő színe miatt.

Köztudott, hogy Diana éppen csak húszéves volt, amikor hozzáment a nálánál 13 évvel idősebb Károly herceghez. Kate viszont januárban már a 29. életévét tölti be, ráadásul nemhogy nem fiatalabb, de öt hónappal idősebb Vilmosnál.

A nép új hercegnője lesz?

Mindebből az következik, hogy nem csupán lelkileg érettebb, mint Diana volt egykor, de szellemileg is jobban társa tud lenni párjának, akivel egyébként egy egyetemre jártak.

Mindemellett Kate a jelek szerint máris sokkal jobban tudja kezelni a sajtó érdeklődését - bár a hivatalos eseményeken magabiztosan mosolyog, mindig igyekszik megtartani a három lépés távolságot. Diana viszont sokáig nem tudott mit kezdeni a megélénkült figyelemmel - hol könnyekben tört ki az erőszakos újságíróktól, hol beengedte őket a lakásába.

Ugyancsak fontos, hogy Kate rendezett családból származik, Diana szülei viszont már kiskorában elváltak, ami rendkívül megviselte.

Az alapvető eltérések mellett azonban mindenképpen meg kell említeni a hasonlóságokat is: azonfelül, hogy mindkét hölgy magas és arisztokratikus megjelenésű, van bennük valami báj és kecsesség, ami miatt az emberek könnyen a szívükbe zárják őket. Dianával ez annak idején megtörtént, Kate-tel kapcsolatban pedig hamarosan ki fog derülni, képes-e a nép hercegnőjévé válni.

Ezt is szeretjük