Így néz ki a sármos pasivá érett Karate kölyök, Ralph Macchio

Az olasz származású Ralph Macchio mára szívtipró családos férfivá nemesedett.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha az ember felnőtt fejjel visszagondol, rá kell jönnie, bizony tényleg sokat változott a filmgyártás az utóbbi húsz-harminc évben. Persze most nem elsősorban a technikai fejlődésen van a hangsúly, sokkal inkább a szereplőkön.


Akkoriban ugyanis elképzelhetetlen volt, hogy harmincéves színészek atomtudósokat és FBI-ügynököket alakítsanak a vásznon. Sőt, a gyerekszínészek olyannyira gyerekként voltak kezelve, hogy még tiniszereplőnek sem nagyon engedtek fiatalkorúakat.

A nagy sikerű 1978-as Grease-ben például a végzős gimnazista diákokat alakító színészek - John Travolta 24, Olivia Newton-John 30 éves volt – is inkább a többedik iksz felé közelítettek korban, és a Hair főhősnőjét alakító Beverly D’Angelo is 27 évesen játszotta a diáklányt anno.

Nem találják meg a felnőtt szerepek

Ez a hagyomány még a nyolcvanas évek alkotásain is érződött: így fordulhatott elő, hogy a lázongó amerikai fiú és a japán karate-mester barátságát bemutató 1984-es Karate kölyök főszereplője, a tizenéves Daniel bőrébe bújó Ralph Macchio a valóságban már 23 éves volt!

Az 1961-es születésű sztár már a karatézós szerep előtt is felbukkant a képernyőn, de igazán ezzel, no és persze a zenéjével Oscart szerző második résszel vált népszerűvé. Huncut kölykös arcberendezése azonban később inkább gátolta abban, hogy megmutathassa magát felnőtt színészként is. Legemlékezetesebb alakítását az utóbbi években a 2003-as Halj meg haver! bérgyilkosaként könyvelhette el. Jelenleg két gyermekével és feleségével Los Angeles-ben él.

Íme, a legkedveltebb gyereksztárok most

Nézegess képeket!

Elolvasom
Mostanában egyébként ismét előtérbe kerül Macchio, hiszen Will Smith vágya, hogy újra vászonra vigyék a karate kölyköt. Ezúttal tízéves fia, Jayden alakítaná a tinédzsert – hiába, ez már egy új, fiatalosított évezred -, a mestert pedig Jackie Chan.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Már csak egy a kérdés: ha a helyszínt átteszik Kínába – márpedig a tervek szerint ez lesz, mivel egy ottani cég támogatná anyagilag a vállalkozást -, akkor hol marad az egész film lényege? És akkor azon már nem is mer az ember elmerengeni, vajon tényleg karatézni fognak-e – ami tudvalevőleg japán harcművészeti ág, nem kínai.
Ezt is szeretjük