Otthonában érte a halál! A hétvégén váratlanul elhunyt az ismert színész

James Arness westernsorozatokkal szerzett hírnevet, 20 évig játszotta a népszerű szerepet.

A westernfilmek sztárját, James Arnesst június 3-án, otthonában érte a halál, az ötvenes évek közkedvelt színésze életének 88. évében hunyt el.

Az amerikai színész Minnesotában született, Minneapolis városában, egy üzletember és egy újságírónő gyermekeként.

Westernfilmekben játszott

Családjában norvég és német felmenők is voltak, öccse, Peter Graves anyai családnévvel lett híres színész, ő játszotta Jim Phelpst a Mission Impossible: Akciócsoport című sorozatban.

Arness harcolt a második világháborúban, de filmjeiben nem katonaként, hanem vérbeli cowboyként, Marshal Matt Dillon szerepében ismerték és szerették meg az amerikai tévénézők - a színész több mint 20 évig alakította a népszerű sorozat főszerepét.

A sikeres CBS-tévésorozat, a Gunsmoke egész karrierjét végigkísérte, hiszen 1955-től 1975-ig több évadon át visszatérő szereplője volt. Sőt, még a kilencvenes években is újra magára öltötte Dillon karakterét négy tévéfilm kedvéért.

A cowboyfilmek mellett, mint amilyen az Alamo - 13 nap a dicsőségig volt, Arness horrorban és sci-fiben is kipróbálta magát, játszott többek közt A Lény - egy másik világból című filmben is.

Két gyermekét is elveszette

A színész tehetségét bizonyítja, hogy még Európában is igazi kultikus figurává nőtte ki magát, Zeb Macahan szerepében a How the West Was Won című sorozatban. Még legendás kollégája, John Wayne is elismerősen nyilatkozott róla.

- Ő egy fiatal fickó, sokan még nem ismerik önök közül. De volt szerencsém együtt dolgozni vele, és előre megjósolom, hogy nagy sztár lesz belőle - mutatta be Arnesst színészkollégáinak Wayne.

James Arnesst nemcsak alakítása, külseje miatt is kedvelték: a 204 centis, hatalmas termetű színész minden filmjében kitűnt az átlagból.

Kétszer nősült, először Virginia Chapmant vette el, 12 évig éltek együtt. Második felesége Janet Surtees volt, három gyermekük született. Arness két gyermekét is elveszette, Jenny lánya 25 éves korában öngyilkosságot követett el.

James Arness felesége, fia és hat unokája körében élt Los Angelesben, az idős színészlegenda brentwoodi otthonában hunyt el, 88 évet élt.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük