Tragikusan fiatalon hunyt el a bájos Heather O'Rourke

12 éves volt

Habár nagyon kevés idő adatott meg neki, az angyali gyerekszínész örökre beírta magát a film történetébe.

A nyolcvanas évek egyik legsikeresebb és leghátborzongatóbb mozifilmje volt a Poltergeist – Kopogó szellem című horror.


A történet szerint egy család egyre több ijesztő jelenséget észlel az újonnan vásárolt kertvárosi házban, idővel pedig szembesülnek a ténnyel, miszerint szellemek szállták meg otthonukat.

A film legfiatalabb főszereplője az akkor hétéves Heather O’Rourke volt, akit a producer, Steven Spielberg fedezett fel, amint édesanyjával ebédelt az MGM stúdiójában - néhány hónap múlva pedig feajánlotta neki Carol Anne Freeling szerepét a készülő moziban.

O’Rourke a két folytatásban is eljátszotta a kísértetek által elrabolt kislányt. Filmes pályafutásának tragikusan korán, 12 éves korában bekövetkezett halála vetett véget.

Heather O’Rourke 1987 januárjában betegedett meg. A Kaiser Permanente Hospital orvosai félrediagnosztizálták, és Crohn-betegséggel kezelték.

A gyógyszerektől felpuffadt az arca, január 31-én pedig súlyosabbra fordult az állapota, és mindent kihányt.

Másnap, a kórházból való távozása során összeesett, majd szívrohamot kapott, és bár az orvosoknak sikerült újraéleszteniük, röviddel ezután elhunyt.

Halálának okait nem sikerült megnyugtatóan tisztázni

Azt, hogy halálát pontosan mi okozta, a mai napig nem tudni. O’Rourke menedzsere szerint egy influenza szövődményei vitték el a kislányt.

Íme, a legkedveltebb gyereksztárok most

Nézegess képeket!

Elolvasom

A kórház szóvivője viszont azt állította, egy veleszületett bélelzáródás miatt végzett operáció közben halt meg, amit egy szeptikus sokk is súlyosbított. A San Diegó-i halottkém jelentése ez utóbbi verziót erősítette meg.

A Kopogó szellem-mozik nem véletlenül kerültek be az elátkozott filmalkotások közé. A forgatás után két évvel Dominique Dunne színésznőt – aki Carol Ann nővérét játszotta az első részben - szerelme féltékenységből megfojtotta. A stáb további négy tagja pedig szintén különféle betegségekben hunyt el.

Arról nem is beszélve, hogy a filmet rendezőként jegyző Tobe Hooper és a producerként feltüntetett Steven Spielberg is összeveszett azon, hogy melyikük milyen részt vállalt a készítésben; annyi biztos, hogy Spielberg több helyen újraforgatta és átdolgozta Hooper verzióját.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük