Így néz ki most Krokodil Dundee, 70 éves lesz idén

Emlékszel rá?

A kalandos-romantikus mozi sztárja, Paul Hogan világhírnévre tett szert a film révén.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Krokodilfogakkal díszített kalapjában a fanyar humorú Krokodil Dundee igazi ausztrál ikonná nőtte ki magát, és ez nem másnak köszönhető, mint a karaktert megszemélyesítő Paul Hogannek.


Az 1939-es születésű ausztrál sztár fiatalon állványozóként dolgozott a Sydney Kikötő híd építésekor, de már munkáskorában azon agyalt, hogyan kerülhetne be a showbizniszbe. Első próbálkozása a reklám volt: a hetvenes években az ő arcával adták el a Winfield cigarettát, ami aztán neki köszönhetően piacvezető márkais lett.

Majd sikerült bekerülnie a tévébe: 1973-84-ig hatvan epizódon keresztül szórakoztatta szkeccs-műsorával, a The Paul Hogan Show-val a közönséget, melyet részben ő írt, és a produceri teendőket is ellátta. Tulajdonképpen e sorozat tette ismertté jellegzetesen könnyed és haverkodós ausztrál humorát – ezt fejlesztette tökélyre a bevállalós krokodilvadász bőrében.

Az 1986-ban forgatott, Hogan által írt Krokodil Dundee-t eredetileg azért készítették, hogy nyissanak egy kicsit az amerikai mozipiac felé, ám végül az USA-béli sikerek mellett nem várt nemzetközi elismerést is arattak. A karcos humorú filmet többek között az Oscar-díjra is jelölték Legjobb eredeti forgatókönyv kategóriában, maga Hogan pedig megkapta a legjobb vígjátéki színésznek járó Golden Globe-ot.

Krokodil Dundee elindította a sztárt a nemzetközi karrier útján is, aki a krokodilvadász kalandjainak folytatásai mellett olyan mozikban volt látható, mint a Jack, a villám vagy a Botcsinálta angyal. Az igazi nagy áttörés azonban mégsem következett be, talán részben azért, mert, mint bevallotta később egy interjúban, több olyan szerepeket visszautasított – például Ghost, Három férfi és egy bébi -, amit mások sikerre vittek.

Színészek és szerepek

Nézegess képeket!

Elolvasom

Mindenesetre tavaly ismét belevágott egy film munkálataiba, a Dean Murphy által rendezett Charlie & Boots-ot a tervek szerint 2009 szeptemberében mutatják be Ausztráliában.

Ami a magánéletét illeti, Mick Dundee meghozta számára a tökéletes nőt, mégpedig szereplőtársa, Sue, azaz Linda Koslowski személyében, aki miatt elvált előző nejétől is. A szőkeség 1990 óta a felesége, és egy további utóddal ajándékozta meg az öt gyermekes sztárt; jelenleg Kaliforniában élnek.
Ezt is szeretjük