kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Szépség és divat   /  

A kevés vízfogyasztás hatása

Nem ivott elég vizet, ilyen csúnya lett a bőre
A következmények magukért beszélnek

Mutatjuk, milyen módon üzen a test, ha nem jut elég vízhez.

Forrás: Femina.hu

A közismert ajánlás szerint naponta nyolc pohár vizet kellene fogyasztanunk - ha két és fél deciliterrel számolunk, ez napi két litert jelent -, hogy fedezzük folyadékszükségletünket. Ez azonban nem kőbe vésett szabály. Több forrás szerint például a minimális határ kilenc vagy annál is több pohárnál kezdődik, ám minden szervezet kicsit más, és számos további tényező hatással lehet szükségleteinkre, így a betegségek, a fizikai igénybevétel vagy akár az időjárás is. Mivel átlagosan az emberi szervezet 60%-a víz, a víztartalom csökkenése dehidratáltsághoz, ezáltal temérdek kellemetlen tünethez vezethet, ami legelőször a bőrünkön látszik meg. Mutatjuk, mi történik a testeddel, ha nem iszod meg a napi minimális mennyiséget.

Karikás szemek

A vízhiány nemcsak a ráncokat emeli ki, hanem a szemünk körüli sötét karikákat is látványosabbá teszi. Ha egyébként is hajlamos vagy a szem körül a barnás foltokra, akkor különösen fontos napi két liter, szénsavmentes tiszta vizet innod, hogy a méreganyagokat folyamatosan kimosd a szervezetedből, a bőröd feltöltsd, a karikákat pedig halványítsd.

Forrás: Huffington Post
Kattints a képre a nagyításhoz!
Kattints a képre a nagyításhoz!
Kattints a képre a nagyításhoz!
Kattints a képre a nagyításhoz!
Kattints a képre a nagyításhoz!
Kattints a képre a nagyításhoz!
1 / 5

5 dolog, amiről azt hittük, jó a bőrnek, pedig nagyon nem

Ha a sima és puha bőrről van szó, gyakran hajthatatlanok vagyunk, és a józan eszünkre sem hallgatunk. Nézd meg, miket kerülj bőrápoláskor!

A legfontosabb tápanyagok a bőrnek

Ahhoz, hogy bőröd egészséges maradjon, külsőleg és belsőleg is foglalkoznod kell testeddel. Szakértőnk elmondja, milyen hatóanyagok segítenek ebben.

Még nincs hozzászólás

Mennyi vizet kell innom az egészséges bőrért?

Súlyos következményei vannak, ha nem iszol eleget, főleg nyáron. Ez történik a bőröddel!
Szépség és divat
Bőrmegújító program
    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.