kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Szépség és divat   /  

Így formáld tökéletesre a szád!

Így formáld tökéletesre a szád!
A 3 legjobb profi trükk

Fess csábító, csókolni való ajkakat! Eláruljuk, hogyan fognak hozzá a profik.

Szerző: Fehér Ági
Forrás: Femina.hu

A rúzs használata az ősidőkre nyúlik vissza, a csókos ajkak mindig is a csábítás hangsúlyos eszközei voltak. Még a szemérmes viktoriánus korban is pirosították ajkaikat a hölgyek, igaz, akkor csak megrágcsálták, mert minden festék nagyon erkölcstelennek számított.

Szerencsére ez ma már nincs így, és segítségül hívhatsz különböző segédeszközöket is, melyekkel még vonzóbbá teheted a szádat. Sőt, ezek segítségével korrigálhatod is a száj formáját. Ismerd meg a legjobb trükköket, valamint azt, hogyan forgatják a profik a szájkontúrt és a rúzst.

Mire lesz szükséged?

A profi ajakfestéshez szükség van egy szájkontúrra, egy rúzsra, rúzsecsetre, kevés púderre és szájfényre. Az alapozó sem maradhat ki, hiszen a rúzs használata előtt érdemes használni, így tartósabb az eredmény, és a rúzs színe is szebb lesz.

A rúzs legyen összhangban a bőröd és hajad színével, és természetesen az öltözékedhez is passzoljon, de nem ez az elsődleges.

Lépésről lépésre

Miután hidratáltad és lealapoztad az ajkaidat, jöhet az első lépés, mégpedig a száj formájának hangsúlyosabbá tétele. Még biztosan te is emlékszel a borzalmas divatra, a vastag, barna vonalra a matt szájon. Szerencsére ez már sehol nincs, ha pedig ügyesen forgatod a ceruzát, akkor az csak szebbé teszi az ajkaidat. A rúzs színével azonos ajakceruzát válassz. Nem érdemes rajta spórolni, egy morzsálódó ajakceruza pénzkidobás.

15 gyönyörű sztársmink
15 gyönyörű sztársmink
A legkínosabb sminkhibákFérfikedvenc sminkekPontos rajzok a pirosító használatához arcforma szerintSzemszínek és szemfestékek10 szexi partismink az év utolsó éjszakájáraCsillogó szájfények8 fontos sminkeszköz, amit mindig magadnál kell tartanod32 szexi frizura 16 szexi színésznőn10 szexi partismink az év utolsó éjszakájáraA tökéletes smink elkészítése lépésről lépésre

Formázd az ajkaidat!

Ha nem vagy megelégedve a szád formájával, akkor csalhatsz egy picit. Törekedj arra, hogy ne újrarajzold az ajkakat, csak javíts az összképen, mert a nagy javítás nem lesz természetes.

Telt ajkak

Ha túlságosan telt az ajkad, a természetes vonalon belül húzd ki. Az is keskenyebbé teszi az ajkat, ha a rúzsnál egy árnyalatnyival sötétebb szájkontúrt használsz, ahogy a sötét, matt rúzs is keskenyíti a szájat. A vastag szájra nem szükséges az ajakfény, mert még duzzadtabbá és feltűnőbbé teszi.

Keskeny ajkak

Ha túl keskeny az ajkad, a valódi vonalon kívül húzd ki. Teltebbé teszi az is, ha a rúzsnál világosabb ajakceruzát használsz. Ezt a műveletet érdemes gyakorolni, hogy eltaláld a tökéletes arányt. Kövesd az ajak vonalát, és ne próbáld meg formálni, csak nagyítani. A szájfény a rúzson még inkább megnöveli az ajkak méretét, ahogyan a csillogó színek is.

Felemás ajkak

Ha alsó és felső ajkad nem egyformán vastag, a keskenyebbet a valódi vonalon kívül, a teltebbet a valódi vonalon belül húzd ki. Figyelj az arányokra, nehogy megfordítsd. Nem baj, ha az alsó ajkad tűnik vastagabbnak, ha viszont a felső a nagyobb, azt korrigáld.

Lekonyuló száj

Ha a szád sarka lefelé konyul, felhúzhatod, ha az ajakceruzával kiegyenesíted a felső ajak sarkát, vagy a felső ajkon nem fejezed be a vonalat, hogy csak az alsó ajak vonala érjen el a száj sarkáig. Mindkét módszerrel egy halvány mosolyt varázsolsz a szád sarkába. Ezt a lépést már csak azért sem érdemes kihagyni, mert különben túl komornak és savanyúnak tűnhetsz.

Így csináld!

A szájkontúrt a felső ajak bal külső sarkától indulva húzd meg, majd ugyanezt ismételd meg jobbról is. Úgy is jó, ha a középétől a sarkokig jobban kézre esik. Soha ne húzd a vonalat az egyik saroktól folyamatosan a másikig, mert egyenetlen lesz. Kövesd az ajak természetes vonalát, középen pedig rajzolj lágy átmenetet. Az ív legmagasabb pontja rendszerint az orrlyuk alá esik. Ugyanezt az elvet követve alul is húzd ki a szádat.

A rúzst ecsettel vidd fel. Így tartósabb lesz, és megmarad a kontúrokon belül. A szélekre is ráfesthetsz, hogy ne maradjon túl éles a szájceruza rajza. Ha nem egyezik meg a rúzs és a kontúr színe, akkor alaposan dolgozd össze.
Ellenőrizd az eredményt. Ha a rúzs bárhol túlér, vagy nem tölti ki az ajkat egészen a vonalig, igazíts utána, illetve egyenesítsd ki ajakceruzával vagy szájecsettel. A rúzs tovább tart, ha kicsit felitatod, bepúderezed, majd újra átfested, a púderben lévő hintőportól ugyanis jobban tapad a festék. Ha fényesen szereted, fesd át egy kis átlátszó szájfénnyel.

Még nincs hozzászólás

A 3 leggyakoribb, ciki sminkbaki - Te is elköveted őket?

Ellenőrizd listánkat, hogy tökéletes-e a sminked! Felsoroltuk a gyakori hibákat.
Szépség és divat

Milyen formájú az arcod? - Így korrigáld az aránytalanságot!

Szike nélkül is változtathatsz az arcodon, és a pénztárcádat sem kell szétszabdalni hozzá.
Szépség és divat
Sminkiskola

Blog.hu ajánló

hirdetés
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.