kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Szépség és divat   /  

Feszes, sima popsi

Feszes, sima popsi
Torna nélkül

Hogyan érhető el, hogy a popsid feszes és kívánatos legyen, és az edzőteremben se kelljen izzadnod? Tippek és trükkök a sima hátsóért.

Szerző: J.Zs.
Forrás: Informed

Túlságosan telt, petyhüdt, formátlan - a nők többsége elégedetlen a popsijával. Természetesen kitartó edzéssel és következetességgel ezen is lehet segíteni.

 

Az alak, így a popó formáláshoz is szívósság és rendszeres tréningezés kell. Éppen ezért csak keveseknek sikerül álomtomport faragniuk maguknak. A legjobb megoldás ez esetben is a megelőzés! Nézzük, mi mindent tehetünk ennek érdekében!

Masszázstrükkök

Mindegy, hogy az íróasztalnál, az autóban vagy a tv előtt -a legtöbb időt ülve töltjük. Világos, hogy popsink extra ápolást igényel.

Gyors és hatásos a luffa-kesztyűvel vagy natúrkefével végzett masszázs. Már egyszeri használat után is feszesebbnek, frissebbnek látszik a bőr. A popsin nagyon gyorsan jelentkeznek a mozgáshiány okozta bemélyedések. Ez azonban nem feltétlenül cellulitisz. Általában laza szövetekről van szó, melyek következetes kezeléssel újra feszessé tehetők.

A masszázst legjobb bőrradírozással kiegészíteni, az ehhez szükséges kencét körkörös mozdulattal kell felvinni. Hatása: serkenti a vérkeringést.

Tipp: naponta legalább 5 percet szánj rá!

Termocsomagolás

Testkefével masszírozd a bőrt néhány percig, míg enyhén piros nem lesz, majd vastagon kend be feszesítőkrémmel, és csomagold frissentartó fóliába! Egy óra hosszat hagyd hatni! A meleg kinyitja a pórusokat, így a bőr könnyebben magába szívja az ápolóanyagokat.

Intenzív hatóanyagtartalmú krémek

Új cellulitiszellenes anyagok a gyümölcssavak és enzimek. A savak bőrradírként hatnak, és így a bőrt képessé teszik a feszesítő, salaktalanító anyagok - koffein, árnika, csodabogyó-kivonat - felvételére. Az enzimek a zsírlebontásban segítenek. Az eredmény: a bőr ismét feszes lesz.

Tipp: a krémet - gélt - reggel és este is használd!

Aromaolaj-kúra

Az illóolajok háromszorosan hatnak: az orron, a tüdőn és a bőrön keresztül. A megfelelő keveréket használva a popsi bőre csodásan feszesíthető:

  • a muskátli - kisimít
  • a levendula - feszesít
  • a boróka és a cédrusfa - aktiválja a kötőszöveteket.

Tipp: nagyszerű eredmény érhető el többhetes kúrával, ha az aromaolaj-fürdőt és a feszesítő masszázst kombinálod.

Natúrsó-radír

Bőrünk éjjel-nappal csúcsteljesítménnyel dolgozik, sok új sejtet termel. Ezek „életpályájuk” során a felszínre kerülnek, és ott kilökődnek. Ott maradnak, a bőr hamarosan petyhüdtnek és fáradtnak tűnik, pattanásos lesz. A bőrradír ezt megelőzi. Különösen hatásos a nagy szemű tengeri sóból készült keverék.

Használat előtt nedvesítsd meg a bőrt, és masszírozz bele a tengeri sót. Így nagyon alaposan eltávolíthatjuk a felesleges szarupikkelyeket. Közben a sóból kioldódnak az ásványi sók és a nyomelemek, melyek feszesítik a bőrt.

Első számú zsírölő: Az alga

A cellulitisz általában ott jelenik meg, ahol zsírraktárak képződhetnek - tehát a popsin is. Legjobb ellenszere az algakivonat. Ez a tengeri növény kulcs a sejtek zsíranyagcseréjéhez. Gazdag bioanyagai - az aminosavak, az ásványi sók, a nyomelemek és a vitaminok - különösen aktívan serkentik a zsír-és méreganyagok gyors lebontását.

Második számú zsírölő: Hypoxitréning

A vákuumban történő biciklizés során igen intenzíven felgyorsul a nyirok-és a vérkeringés. A zsírsejtek egy része kinyílik, és tartalma a nyirokkal eltávozik a sejtekhez, ahol elég. Ennek köszönhetően a cellulites vagy laza popsi és comb karcsúbbá és feszesebbé válik. Legalább heti 2-3x 30-40 perc tréning szükséges 10-20 alkalommal - a cellulit és a zsírpárnák mértékétől függően. Egy-egy hosszabb kúra eredményét később rövidebb tréninggel lehet szinten tartani.

Harmadik számú zsírölő: Kitartó tréning

Kocogás, séta, biciklizés, ugrókötelezés a legjobb megoldás a fölösleges zsír eltüntetésére. Hetente minimum háromszor 30 percig végezzük! A tudósok szerint az optimális zsírégetéshez a 110-130 percenkénti pulzus elegendő és kímélő a szervezet számára.

Body-styling készülék

A felső farizmokat csak úgy edzheted, ha rendszeresen sportolsz, és speciális popsitornát végzel. Így garantáltan formában tarthatod a hátsódat. A nem sportolók ugyanezt tehetik egy olyan elektromos készülékkel, ami stimulálja az izmokat. Napi 15 perces használattal hamarosan láthatóvá válik az eredmény.

Hideg zuhany

A feszes popsihoz ideális minden, ami serkenti a vérkeringést, és segít az elraktározott folyadék és a salakanyagok elszállításában. Különböző vizsgálatok során bebizonyosodott, hogy a bőrt érő vízsugár láncreakciót válthat ki a szervezetben. Konkrétan: úgy serkenti az anyagcserét, hogy a mellékvesekéreg kortizont termel. Ezenkívül a hideg-és meleginger váltakozása valóságos edzésként hat a popsi bőrére. Az eredmény: a táp-és építőanyagokat a bőr sokkal jobban képes feldolgozni, ez pedig már rövid idő múlva meglátszik a bőrön.

Tipp: olcsó és jó megoldás a váltózuhany. A napi tisztálkodás befejezéseként végezd! Mindig meleggel kezdd, és hideggel fejezd be!

10 perc torna

Már három hatásos gyakorlat elég a farizmok feszesítésére. Végezd a gyakorlatokat minden reggel vagy este!

Térdelj le, alkarral a talajra támaszkodva! Használd a hasizom erejét arra, hogy a hát a gyakorlat ideje alatt egyenes maradjon! Bal lábadat nyújtsd ki olyan magasra, hogy törzsed és combod egy vonalat képezzen! A lábfej pipál. Tartsd a feszítést, és a lábat lassan mozgasd hússzor fel és le! Végezd a gyakorlatot a másik lábbal is!

Feküdj hanyatt, fejed a gyakorlat alatt a talajon marad! Karod fektesd a tested mellé párhuzamosan! Hajlítsd be zárt térdeidet! Nyújtsd a bal lábadat magasra! A lábfej pipál. A farizmot feszítsd meg ebben a helyzetben, és a nyújtott láb erejével emeld minél magasabbra! Ismételd hússzor, majd végezd el a gyakorlatot a másik lábbal is!

Feküdj hanyatt hajlított térdekkel, lábadat csípőszélességben nyisd szét! Karod maradjon a testtel párhuzamosan! Emeld meg a feneket, a farizmot erősen feszítsd meg, számolj tízig, és hintázz kissé fel és le! Térj vissza a kiinduló helyzetbe! Végezd el a teljes gyakorlatot hússzor!

Ha szeretnél még többet megtudni a narancsbőr kezeléséről, a szépségápolásról, a természetes szépítőszerekről, akkor látogass el az Informed oldalára!

Még nincs hozzászólás

4 varázslatos hatású testradír a sima, bársonyos bababőrért

Egyetlen termékkel rózsássá teheted a bőrödet. Ismerd meg a legfinomabb illatú, cukros testradírokat!
Szépség és divat

Kerek, kemény cicik melltartó nélkül

A picit megereszkedett ciciket könnyű formába hozni egy kis odafigyeléssel. Tégy hát érte, hogy gyönyörű dekoltázsod legyen!
Szépség és divat
Villámnarancs kúra
hirdetés
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.