kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Szépség és divat   /  

Erek a szemhéjon

Megpattant erek a szemhéjon: mi okozza, és mit tehetsz ellene?

A szemhéjon megjelenő pirosas-kékes erek ijedelmet kelthetnek.

Szerző: Egresi Kata
Forrás: Femina.hu

A szemhéjakat mindig látjuk, sminkelésnél, sminklemosásnál, krémezésnél, ezért a legkisebb változás is azonnal feltűnik. A pirosas, lilás erek sokakat megijesztenek, főleg, ha korábban nem voltak ott.

Mi okozhatja az állandósult vékony vonalakat, mit lehet ellenük tenni? Érdemes-e velük egyáltalán foglalkozni?

Erek a szemhéjon

A szemhéj bőre, és ami azt illeti, az egész szemkörnyék bőre nagyon vékony. Ha a vérkeringés lassú, akkor könnyen kirajzolódnak az erek. Ez nem veszélyes, de figyelmeztető jel lehet, főleg akkor, ha karikás szemekkel párosul. Ezt némi mozgással és vízivással könnyen orvosolni is lehet. Elképzelhető még vashiány és alváshiány is a háttérben.

Okozhatja az is, hogy a bőr az évek során elvékonyodik, köszönhetően annak, hogy 25 éves kor után csökken a kollagénszint a szervezetben. Ilyenkor csak annyi történik, hogy az erek láthatóvá válnak. Drasztikus fogyásnál szintén megeshet, hogy a korábban jelen lévő zsírréteg eltűnése után láthatóvá válnak az erek. Kollagénpótlással lehet próbálkozni, de látványos eredményt nem lehet elérni.

Ahogy máshol a testen, úgy a szemhéjon is kialakulhatnak seprűvénák. Ilyenkor az elpattant erekben megreked a vér, és kékre, lilára színeződik. Míg a lábon, a karokon, de az arc többi részén könnyű eltüntetni a zavaró elszíneződéseket, abban megoszlanak a vélemények, hogy a lézeres kezelés beválik itt is beválik, mert a szemhez közel, ilyen vékony bőrfelületen nem minden szakember tartja biztonságosnak.

Így tüntesd el!

Sminkeléssel szerencsére könnyen eltüntethetőek az erek. A piros szín komplementere a zöld, így érdemes ilyen korrektorral kezdeni a lefedését, majd egy bőrszínűvel és egy kis púderrel fixálni. Mielőtt rásminkelnél szemhéjpúderrel, várj pár percet, és a szemhéjon meggyűlt felesleget óvatosan töröld le.

Még nincs hozzászólás

Geszti Péter felesége Kincsem

Geszti Péter és felesége is kíváncsi volt a Kincsem című filmre.
Hazai sztár
Terasz dokumentumtár

Blog.hu ajánló

    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.