kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Szépség és divat   /  

Tüntesd el végleg a bőrkeményedést!

Tüntesd el végleg a bőrkeményedést!

Eljött a szandálok ideje, amikor nem mindegy, hogyan is fest a lábfejed. Ha vannak problémáid, olvasd el házi praktikáinkat!

Szerző: Fehér Ági
Forrás: Femina.hu

Ha télen el is hanyagoltad a lábad, most már nem szabad, hiszen a szandálok és papucsok nem takarnak semmit, és elég hervasztó, ha a szem a szép női láb helyett bőrkeményedéssel találkozik. Ezek a csúnya kis dudorok és kinövések valójában elhalt bőrsejtekből álló szemétkupacok, melyeket a cipő és a láb, sőt, a felületesen elhelyezkedő csontok közötti dörzsölés hoz létre.

A bőrkeményedés a láb védekező reakciója a nyomással szemben, ha pedig a nyomás nem csökken, esetleg nő, akkor a bőr csak vastagszik és vastagszik. A kínos problémát otthon is könnyűszerrel eltüntetheted, erre szolgálnak az alábbi tanácsok.

Reszelés

A legtöbb szakember megegyezik abban, hogy az áztatás-reszelés kombó hat a legjobban. Ehhez kis kitartás kell, mert nem múlik el egyik napról a másikra, ha azonban rendszeresen alkalmazod, egy hét múlva nem lesz nyoma a bőrkeményedésnek.

Áztasd a lábaidat híg, kamillateás oldatban. A tea puhítja a megkeményedett bőrt, főleg, ha kellemesen meleg. A főzet elszínezheti a lábat, ami szappannal és kefével könnyen lejön.

A dörzsöléshez használj finom reszelőt vagy habkövet, amivel a makacs bőrkeményedést naponta kell kezelni - fürdés vagy zuhanyzás után finoman lecsiszolhatod a bőr elhalt, felső rétegét. A nagyméretű és makacs bőrkeményedéseket naponta kell kezelni fürdés vagy zuhanyzás után.

Csomagolj!

Kitűnő praktika a makacs, vastag, esetleg berepedezett sarokra, ha éjszakára bebugyolálod. Egy darab nejlonra vagy folpackra kenj fele-fele arányban babakrémet és hidrokortizonos kenőcsöt, amit gyógyszertárban vásárolhatsz meg.

Éjjelre tedd a lábadra, és húzz rá zoknit. Reggel egy durva kendővel vagy finom kefével dörzsölj le annyi bőrt, amennyit csak tudsz. Kétnaponta alkalmazd, amíg a bőrkeményedés el nem múlik.

Bőrkeményedésre aszpirint

Az aszpirin nemcsak fájdalomcsillapításra alkalmas. Öt-hat aszpirintablettát törj porrá, majd keverd el fél kiskanálnyi vízzel és citromlével. A pépet kend a kemény bőrfelületre, húzz rá nejlonzacskót, majd tekerd meleg törülközőbe. A nejlon és a meleg közeg segít, hogy a pép behatoljon a bőrbe. Tíz percig hagyd hatni, majd dörzsöld át a területet habkővel. Az elhalt bőr fellazul, és könnyen lejön az aszpirines péptől. Ha allergiás vagy erre a gyógyszerre, akkor ne alkalmazd a borogatást.

A jó cipő titka

Bár a tűsarkú a legszexisebb viselet, nem szabad állandóan azt viselni, ahogyan nagyon szűk cipőket sem.
A legfontosabb dolog, amikor cipőt vásárolsz, hogy a mérete megfelelő legyen. Ez nemcsak a láb hosszára vonatkozik, de a bütyköknél sem szabad, hogy nyomja a lábat a cipő. Ahol a cipő szűk, vagy összenyomja a lábat, ott előbb-utóbb megjelenik a bőrkeményedés. A teljesen lapos cipőknél is elképzelhető, hogy a nyomástól előjön. Ha új cipő vásárlása után tapasztalod, akkor szinte biztos, hogy a lábbeli okozza. Ilyenkor nincs mese, le kell cserélni az újdonságot.

Cikkünk a Szakorvosi tanácsadó - Házi gyógymódok című könyv alapján készült.

Ebben a rendkívüli könyvben 537 orvos és egészségügyi szakember tanácsa alapján több mint 2300 módszer lelhető fel 138 betegség vagy panasz enyhítésére. Segítségével te is egyszerű, már-már feledésbe merült népi módszerekkel segíthetsz saját egészségügyi panaszaidon, illetve többet tehetsz azért, hogy megelőzd azokat, és megőrizd egészségedet.

Kiadja a Reader's Digest.
Ára 4990 forint.
A könyvet itt rendelheted meg.

Még nincs hozzászólás

Így szüntesd meg végleg a makacs bőrkeményedést! - Filléres házi módszerek

Ha szeretnéd, hogy a lábaid előtt heverjenek a férfiak, ügyelj arra, hogy szép látvány fogadja őket.
Szépség és divat

Lábszagűző csodaszerek 200 forintból - Egyenesen a konyhából!

A megfelelő lábápolás mellett a cipődre is figyelj, csak úgy szabadulhatsz meg a szagoktól.
Otthon
Bőrmegújító program

Blog.hu ajánló

hirdetés
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.