kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Szépség és divat   /  

Arcmosás kétszer

Sok nő rosszul mossa az arcát: így kellene ráncok és szárazság ellen a szakértő szerint

A legtöbben nem elég alaposak, ha arctisztításról van szó.

Szerző: Egresi Kata
Forrás: Femina.hu

A szép bőr egyik alapja a mindennapos alapos tisztítás. Alaposon itt azt értjük, hogy minden, de minden szennyeződéstől megszabadítod az arcbőrt. Annet King, a Dermalogica cég vezető oktatója szerint a nők nagy része rosszul tisztítja az arcát.

Szerinte ugyanis nem elég egyszer megpucolni, hanem jó lenne, ha mindenki ráállna a kétszeri tisztításra.

Tisztítsd kétszer az arcod

A szakértő azt mondja, hogy a bőrünkön olyan sok a szennyeződés, hogy azt egy egyszerű lemosó nem fogja eltávolítani. Az elsőnél lejön a smink, de a többi ott marad, és az is elképzelhető, hogy egy lépésben még az arcfestéktől sem tudsz maradéktalanul megszabadulni.

Annet King azt javasolja, hogy először egy olajos lemosóval kezdjünk, a sminkszerekben ugyanis szinte mindig van valami olaj, és könnyebben leoldja. Ettől a megoldástól annak sem kell félnie, akinek zsíros bőre van, hiszen utána egy második lépésben lemosod. Ha nem sminkelsz, akkor se hagyd ki ezt a lépést, a fényvédőt is, amit ugye mindenki használ télen-nyáron, ezzel lehet szépen leszedni.

Sok cégnek van olajos tisztítója, például a Body Shopnak és a Baleának is, ezeket vagy kézzel masszírozva, vagy vattakorongra csepegtetve kell használni, és könnyen leöblíthetőek vízzel. Ha nincs otthon, akkor olívaolajjal is lehet pótolni.

Második lépésként valamilyen nem habzó arclemosót javasol Annet King, például micellás vizet vagy egy szép összetevőlistás lemosótejet, a végén pedig egy tonikot.

A tiszta arcbőr jobban tud lélegezni, jobban felveszi a hidratáló anyagokat a krémekből, nehezebben alakul ki rajta pattanás.

3 hozzászólás
Miu       2016-04-12 16:21
4.
Az arctisztítás mellett hámlaszttást is érdemes időközönként beiktatni a kezelésbe. Az elhalt hámsejtek eltávolítása több,  úgynevezett peelingek használatával lehetséges. Akit érdekel a téma, bővebben az alábbi linken olvashat: http://estheticline.h... tovább »
Nadi       2016-03-17 08:30
3.
Nem mindenki képes ennyi folyadékot fogyasztani. Egyszerűen nem kívánja a szervezete. Mondjuk én ráncok ellen egy jó kozmetikust ajánlanék. Nekem sikerült is találnom végre. kozmetikusmesterem.hu
válasz a 2. kommentre (Gabrielle - 03-06)
Gabrielle       2016-03-06 18:00
2.
Drágáim, a ráncok ellen 4 csodaszerem van, amikről tuti nem hallottak még. Folyadék, folyadék, folyadék és még több folyadék. Nem elég a napi 2-2,5 liter, az csak nagyon a minimum. 3 liter kell minimum, hogy ne dehidratálódjon a bőr. Nem elég kívülrő... tovább »
Bőrmegújító program

Blog.hu ajánló

    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.