kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Szépség és divat   /  

A legszexibb frizurák februárra

A legszexibb frizurák februárra
Így kérd a fodrászodtól!

A tavaszi megújulást már most elkezdheted egy nőies frizurával, mely számtalan stílussal kecsegtet.

Forrás: Femina.hu

Most már teljesen bizonyos, hogy 2011 a nosztalgikus múltba tekintés éve, melynek mottója akár az is lehetne, hogy nincs új a nap alatt.

Ám, azért a modern kreativitás sem veszett még ki a fodrászollókból, melyek csattogtatása nyomán a retro frizurák frissebb, újrahangolt változatai születnek meg.

Ha alig várod már, hogy végre megszabadulhass a sapkától, ideje kigondolnod, milyen hajkreációval röppensz elébe a kikeletnek. Az idei hajtrend számtalan lehetőséggel kecsegtet, még egyetlen stíluson belül is, így az olyan fazonok közül is válogathatsz, melyek az arcformád miatt tiltólistásak lennének számodra.
Azonban, a sokoldalú formázási alternatíváknak, illetve a különféle hajvágási technikáknak köszönhetően garantáltan nem fog lebeszélni a fodrászod az általad kiszemelt hajkoronáról, hiszen együtt megtalálhatjátok azt a formát, mely passzol a vonásaidhoz.

Természetességet sugárzó, hosszú loboncok

A természet adta, egyenes sörények most visszatérnek a divatba, középre helyezett választékkal.

Ez a hajviselet azoknak ajánlott, akik öltözködésükben a ’70-es évek glamour trendjét követik, illetve kerek arcformával rendelkeznek. Ám, akkor sem kell lemondanod róla, ha a fejformád hosszúkás, mert ebben az esetben lépcsőzetes vágással kérheted a fodrászodtól.

Bár ez a stílus az egészséges fényű, sima frizurákat preferálja leginkább, a tincsesen megtépett, szélfútta móditól, valamint a laza, kifésült hullámoktól sem idegenkedik. Ez utóbbi a szögletes arcúaknak is jól áll, mert finomítják az állkapocs erős élét.

Magas homlokhoz válaszd a frufrus verzióit: a félkörívben vágott, fejközéptől induló frufru kerekíti a hosszúkás vonásokat, míg a tömör szerkezetű változata az ovális fejformán mutat a legjobban. Bár egyhangúnak tűnhet ez a hajviselet, cseppet sem az, a frufruból ugyanis ihletet meríthetsz: a hátul lófarokba kötött, tömör frufrus frizurával az ’50-es évek rockabilly trendjét képviselheted, melybe a hajvégi, rugalmas hullámok is beleférnek. A szemöldököt takaró frufru pedig a vagabondok kedvence. A hosszú, természetes hatású frizurákhoz most a mézszőke, arany- és gesztenyebarna, illetve csokoládé hajszínek ajánlottak.

Bubifrizurák, félhosszú hajhoz

A bob fazon idén is nyerő választás lehet, melynek szintén számtalan variációját kérheted a fodrászodtól. A nyakközépig érő, sima, frufrumentes változatát akkor vállald be, ha nyújtani szeretnéd az arcformád.

A széles homlokú, háromszög alakú fejformához a hosszabb, féloldalas frufru ideális. Ebben az esetben is jobb, ha az egyenes tincsek mellett döntesz, ám vékonyszálú haj esetén hátul megnövelheted a volumenét azzal, ha rétegesen rövidebbre vágatod, ez a nyakat is megnyújtja.

Amennyiben hosszúkás vagy ovális az arcberendezésed, kísérletezhetsz különféle hullámokkal, vagy a frufruval is. A kócos hajcsigákból álló bubi a ’80-as éveket idéző trendekhez illik leginkább, melyhez most lángoló vörös vagy egészen világos, hideg szőke hajszínt is választhatsz. A mereven ondolált frizurával pedig a ’20-as évek hollywoodi eleganciáját keltheted életre. Az egyenletesen tömör, kör vagy ovális alakban vágott bob fazonokkal a ’70-es évek divatját követheted, ám széles arccsonthoz semmiképpen sem ajánlott.

Rövid, de mégsem fiús

A rövid hajfazonok közül idén a legszexisebb a fejtetőn hosszabbra hagyott, alul rövidre vágott frizura, amit képtelenség megunni. Oldalra fésült, fényesen sima változata nemcsak elegáns, hanem leplezi a széles homlokot, és a karakteres arccsontot is finomítja.

Igazi rockdíva lehetsz, ha a hosszabb tincseket begöndöríted, és a fejtetődön feltupírozod, így a termetedet is megnövelheted. Ám, magas homlok esetén ez a módi tilos, helyette inkább a homlokodba omló, tincsesen hullámos verziót válaszd. Ebből a fazonból az egyenes szálú, összekócolt punkos hajviseletet is kihozhatod, amihez merészebb vörös színeket is kipróbálhatsz.

2 hozzászólás
Cinderella       2011-02-03 13:13
3.
Én is vágyom valami új frzurára, úghogy nagyon jól jött az összeállítás.:)
anonymous       2011-02-03 02:30
2.
Tojássampon házilag: http://www.youtube.com/watch?v=0uh6RotBOys

5 most divatos frizura, ami kétszeresére növeli a hajtömegedet

A vékony szálú hajszerkezeten nem változtathatsz, ám egy megfelelő frizurával elérheted a dús hatást!
Szépség és divat

A legdivatosabb kiegészítők tél végére - Így kombináld őket!

Bár a tél ismét erőre kapott, néhány kiegészítő már a tavaszt hirdeti. Vidítsd fel velük az öltözéked!
Szépség és divat
Villámnarancs kúra

Blog.hu ajánló

    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.