kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Szépség és divat   /  

A legnőiesebb félhosszú frizurák: így kérd a fodrászodtól!

A legnőiesebb félhosszú frizurák: így kérd a fodrászodtól!
Így kérd a fodrászodtól!

Ha nincs ötleted, hogy milyen frizurát vágass félhosszú hajadból, most adunk néhány igazán nőies tippet.

Szerző: Egresi Kata
Forrás: Femina.hu

Ha a rövid frizurát túl fiúsnak találod, de nem tudod, vagy nem akarod fenékig megnöveszteni a hajad, akkor válassz egy egyszerű, jól kezelhető, de szexi félhosszú frizurát.

Valószínűleg ez az a hajhossz, amivel a legtöbb nő bír, de egyáltalán nem unalmas, hiszen az épphogy vállig érőtől a hátközépig lelógó fürtökig sok mindent takar a fogalom, ráadásul a vágást szinte a végtelenségig lehet variálni.

Most bemutatjuk azokat a frizurákat, melyek szinte bárkinek jól állnak, és nem kell éveket várni ahhoz, hogy elegendő hosszúságú hajjal rendelkezz az elkészítésükhöz.

Egy, ami mindent visz

A hatvanas évek óta nem ment ki a divatból a bob, avagy a bubifrizura. Csúfolhatnánk bilifrizurának is, de nem tesszük, hiszen hihetetlenül változatos fazonról van szó. A lényeg, hogy a haj körben azonos hosszúságú, de az egészen rövidtől terjedhet a vállig érőig. Megbolondítható frufruval, de, ha a homlok szabadon marad, az sem baj. A bubi lehet tépett vagy egyenes, a lényeg, hogy szellősen legyen levágva.

Az apródfrizurának is mondott fazon a harmincas években lett hatalmas divat, de megemlíthetjük Twiggyt vagy éppen a Beatles-t, ha példákat keresünk, legújabb rajongója pedig Katie Holmes és Victoria Beckham.

A bubiban az a jó, hogy nem kell, hogy sok hajad legyen hozzá. Egy jó fodrász ki tudja úgy alakítani a fazont, hogy a felső réteg simának tűnjön, alul viszont akadnak rövidebb szálak is, melyek megtartják a hajtömeget.

Egy régi klasszikus

Bár nem lehetünk benne tökéletesen biztosak, hogy az egyiptomi uralkodónő valóban így hordta a haját, vagy csupán Hollywoodnak köszönhető a Kleopátra-frizura, ha félhosszú hajról van szó, biztos, hogy a toplista élén áll. A kissé szigorú, ugyanakkor hihetetlenül nőies fazon többféleképpen variálható, vágathatsz frufrut, de hagyhatod szabadon is a homlokot.

Milyen arcformához milyen frizura illik?
Milyen arcformához milyen frizura illik?
Szexi frizurák őszreA legszexibb frizurák vékonyszálú hajból32 szexi frizura 16 szexi színésznőn11 gyönyörű esküvői konty, kevés hajból5 perc alatt beszárítható frizurákÓriás képgaléria! 9 félhosszú frizuraA pasik kedvenc frizuráiBarnából szőke - 13 sztár kétféle hajszínnelPontos rajzok a pirosító használatához arcforma szerintFérfikedvenc sminkek

Ennél a hajnál mindenképpen érdemes figyelembe venni, hogy a szemet szinte az arcra tapasztja, így nem éppen rejtőzködni vágyó hölgyeknek ajánlott. Ami a haj hosszát illeti, az állig érőtől egészen a vállat söprőig minden verzióhoz passzol, sőt, a picit hosszabb is szóba jöhet.

Akinek az arca keskeny, annak javallott a frufru, ami legyen egyenes, mert az így képzett vízszintes vonal kissé széthúzza az arcot. A gömbölyded arcformához inkább a homlokból kifésült változat illik. A Kleopátra-frizuránál figyelembe kell venni, hogy nem a megmosom, és már indulok is típusba tartozik, kivéve a szögegyenes hajúak esetében. Ha te nem ebbe a típusba tartozol, akkor bizony be kell szerezned egy hajvasalót, hogy a hajszálak úgy álljanak, ahogyan kell.

Csak lazán

Aki nem szereti a komolyságot, annak Kleopátra-frizura helyett bohókás, nyakközépig érő, egyszerű frizurát ajánlunk. Sokszor ezeket a semmilyennek kikiáltott frizurákat a legnehezebb szépen megvágni. Előnyük, hogy bármilyen fajta hajból kialakíthatóak, legyen szó göndör, hullámos vagy egyenes hajszálakról, ráadásul a beszárítással sem kell különösebben sok időt eltölteni.

Az egyetlen dolog, amire figyelni kell, az, hogy a fodrász kellő mennyiségű rövid hajszálat vágjon a felső réteg alá, hogy legyen, ami megtartsa, és ne essen össze a frizura.

A haj formázásánál használj tömegnövelő finish termékeket, de a frufru beszárításán túl, amennyiben van, elég, ha az ujjaidat használod. 

3 hozzászólás
Csakőszintzén       2016-01-16 11:47
4.
Szépek a frizurák
kergabi       2015-10-16 15:13
3.
Engem kifejezetten zavarna, ha így a szemembe lógna a hajam,mint ezeken a képeken.
Mercedes       2015-07-27 15:13
2.
Sok nő hosszú hajat növeszt, anélkül, hogy jól állna neki. Barátnőm se vágatná le semmiért. Pedig mikor copfba köti, nincs takarva a szép arca, sokkal szebb. Tehát, neki is a rövid lenne jobb.

3 hajtömegnövelő szárítási trükk, amiről a profik mélyen hallgatnak

Lelapul a hajad, a fodrásztól kijövet viszont tökéletes? Elmondjuk, mit csinálj, hogy dús maradjon.
Szépség és divat

A legdivatosabb frizurák 2010 őszén - Próbáld fel te is!

A nyári lazaságot egy rendezettebb, nőiesebb frizuratrend váltja ősszel. Válogass a legújabb fazonok közül!
Szépség és divat
Villámnarancs kúra

Blog.hu ajánló

    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.