kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Szépség és divat   /  

A legnőiesebb félhosszú frizurák

A legnőiesebb félhosszú frizurák
Így kérd a fodrászodtól!

Ha nincs ötleted, hogy milyen frizurát vágass félhosszú hajadból, most adunk néhány igazán nőies tippet.

Szerző: Egresi Kata
Forrás: Femina.hu
2010.09.07.

Ha a rövid frizurát túl fiúsnak találod, de nem tudod, vagy nem akarod fenékig megnöveszteni a hajad, akkor válassz egy egyszerű, jól kezelhető, de szexi félhosszú frizurát.

Valószínűleg ez az a hajhossz, amivel a legtöbb nő bír, de egyáltalán nem unalmas, hiszen az épphogy vállig érőtől a hátközépig lelógó fürtökig sok mindent takar a fogalom, ráadásul a vágást szinte a végtelenségig lehet variálni.

Szavazz!
Milyen arclemosót használsz?

Most bemutatjuk azokat a frizurákat, melyek szinte bárkinek jól állnak, és nem kell éveket várni ahhoz, hogy elegendő hosszúságú hajjal rendelkezz az elkészítésükhöz.

Egy, ami mindent visz

A hatvanas évek óta nem ment ki a divatból a bob, avagy a bubifrizura. Csúfolhatnánk bilifrizurának is, de nem tesszük, hiszen hihetetlenül változatos fazonról van szó. A lényeg, hogy a haj körben azonos hosszúságú, de az egészen rövidtől terjedhet a vállig érőig. Megbolondítható frufruval, de, ha a homlok szabadon marad, az sem baj. A bubi lehet tépett vagy egyenes, a lényeg, hogy szellősen legyen levágva.

Az apródfrizurának is mondott fazon a harmincas években lett hatalmas divat, de megemlíthetjük Twiggyt vagy éppen a Beatles-t, ha példákat keresünk, legújabb rajongója pedig Katie Holmes és Victoria Beckham.

A bubiban az a jó, hogy nem kell, hogy sok hajad legyen hozzá. Egy jó fodrász ki tudja úgy alakítani a fazont, hogy a felső réteg simának tűnjön, alul viszont akadnak rövidebb szálak is, melyek megtartják a hajtömeget.

Egy régi klasszikus

Bár nem lehetünk benne tökéletesen biztosak, hogy az egyiptomi uralkodónő valóban így hordta a haját, vagy csupán Hollywoodnak köszönhető a Kleopátra-frizura, ha félhosszú hajról van szó, biztos, hogy a toplista élén áll. A kissé szigorú, ugyanakkor hihetetlenül nőies fazon többféleképpen variálható, vágathatsz frufrut, de hagyhatod szabadon is a homlokot.

Milyen arcformához milyen frizura illik?
Milyen arcformához milyen frizura illik?
A legszexibb frizurák vékonyszálú hajbólSzexi frizurák őszre32 szexi frizura 16 szexi színésznőnA pasik kedvenc frizuráiÓriás képgaléria! 9 félhosszú frizura5 perc alatt beszárítható frizurák11 gyönyörű esküvői konty, kevés hajbólBarnából szőke - 13 sztár kétféle hajszínnelPontos rajzok a pirosító használatához arcforma szerint14 módszer hajhullás ellen

Ennél a hajnál mindenképpen érdemes figyelembe venni, hogy a szemet szinte az arcra tapasztja, így nem éppen rejtőzködni vágyó hölgyeknek ajánlott. Ami a haj hosszát illeti, az állig érőtől egészen a vállat söprőig minden verzióhoz passzol, sőt, a picit hosszabb is szóba jöhet.

Akinek az arca keskeny, annak javallott a frufru, ami legyen egyenes, mert az így képzett vízszintes vonal kissé széthúzza az arcot. A gömbölyded arcformához inkább a homlokból kifésült változat illik. A Kleopátra-frizuránál figyelembe kell venni, hogy nem a megmosom, és már indulok is típusba tartozik, kivéve a szögegyenes hajúak esetében. Ha te nem ebbe a típusba tartozol, akkor bizony be kell szerezned egy hajvasalót, hogy a hajszálak úgy álljanak, ahogyan kell.

Csak lazán

Aki nem szereti a komolyságot, annak Kleopátra-frizura helyett bohókás, nyakközépig érő, egyszerű frizurát ajánlunk. Sokszor ezeket a semmilyennek kikiáltott frizurákat a legnehezebb szépen megvágni. Előnyük, hogy bármilyen fajta hajból kialakíthatóak, legyen szó göndör, hullámos vagy egyenes hajszálakról, ráadásul a beszárítással sem kell különösebben sok időt eltölteni.

Az egyetlen dolog, amire figyelni kell, az, hogy a fodrász kellő mennyiségű rövid hajszálat vágjon a felső réteg alá, hogy legyen, ami megtartsa, és ne essen össze a frizura.

A haj formázásánál használj tömegnövelő finish termékeket, de a frufru beszárításán túl, amennyiben van, elég, ha az ujjaidat használod. 

Még nincs hozzászólás

3 hajtömegnövelő szárítási trükk, amiről a profik mélyen hallgatnak

Lelapul a hajad, a fodrásztól kijövet viszont tökéletes? Elmondjuk, mit csinálj, hogy dús maradjon.
Szépség és divat

Ultranőies, rövid frizurák - Óriás képgalériával

Sokan ódzkodnak a rövid hajtól, mondván, hogy nem nőies. Ha te is közéjük tartozol, felejtsd el ezt a hamis sztereotípiát, és irány a fodrász!
Szépség és divat
Villámnarancs kúra
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.