kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Szépség és divat   /  

6 szexi frizura, ami fiatalabbnak mutat

6 szexi frizura, ami fiatalabbnak mutat
Így kérd a fodrászodtól!

Itt a változások ideje! Vágass dögös frizurát, és fiatalodj pár évet a fodrászszékben!

Szerző: Egresi Kata
Forrás: Femina.hu

Frizuráddal nemcsak előnyös arcvonásaidat hangsúlyozhatod, hanem a korodból is lecsíphetsz egy kicsit, de, ha rosszul választasz, akkor többnek is mutathat a valósnál. A hajad ugyanis nagyban hozzájárul ahhoz, hogy hány évesnek néznek.

Fiús fekete
Bájos romantikus

A hajszálak minősége és ápoltsága is fontos, azonban ezek sem lehelnek életet egy unalmas, semmilyen frizurába. Ismerd meg a legjobb fiatalító frizurákat, legyen rövid, félhosszú vagy akár hosszú a hajad.

Fényes és élénk

 • Mielőtt azonban bemutatnánk ezeket, nem árt néhány szót ejteni arról, hogyan lehet életteli a hajad.
 • Ápold a hajad a megfelelő samponnal. A legtöbb hajtípusra tökéletesen megfelel a normál hajra való változat. Ha mosás közben és utána durvának érzed a tapintását, akkor nem megfelelő a termék.
 • A hajszálak, bár már élettelenek, védelmet és táplálást igényelnek. Azonban nem szabad ezt sem túlzásba vinni. Felesleges minden hajmosás után balzsamot használni, heti egy hajpakolás bőven elég.
 • A fodrászt nem csupán akkor érdemes felkeresni, ha új frizurát szeretnél, hanem csupán egy kis frissítésért is, illetve azért, hogy megszabadítson a töredezett, seprűs hajvégektől.
 • Az élénk hajszín mindig fiatalabbnak mutatja viselőjét, ezért a hajfestékek és színezők jó szolgálatot tehetnek. Ha nem vagy híve a kemikáliáknak, alkalmazz hennát.

Milyen frizurát ajánl a szakértő?

Ha nem vagy biztos abban, hogy milyen vágás állna a legjobban, nézd meg videónkat, és tudd meg, mit mond Szabados Iréne mesterfodrász!

Milyen arcformához milyen frizura illik?

Hogy milyen frizura áll a legjobban, azt elsősorban az arcformád határozza meg. Szabados Iréne mesterfodrász bemutatja, hogy melyik formához milyen frizura passzol.

Dátum: 2010. június 1.
Készítette: Femina.hu

Rövid frizurák

Ha fiatalítani szeretnél magadon, esetleg hangsúlyozni, hogy még nem vagy 30, akkor válassz rövid frizurát. A fiús frizurák praktikusak, mégis nagyon szexisek. Fontos azonban, hogy az arcra irányítják a figyelmet, éppen ezért határozott, erős arcvonásokhoz érdemes választani a kurta frizurát. A hátul felnyírt, majd egy kicsit hosszabbodó frizura vagány csajoknak kifejezetten ajánlott. Kérd meg a fodrászodat, hogy kapja le hátul, körülbelül a tarkó közepéig, majd fokozatosan vágja hosszabbra. A hosszú szálak a fejtetőtől induljanak. Ezeket waxszal hangsúlyozhatod.

Ha kevésbé határozott, ugyanakkor feltűnő frizurát szeretnél, válaszd a harmincas évek bongyori divatját. A göndör haj mindig fiatalít viselőjén.

Félhosszú frizurák

Ebben a hajhosszban az a jó, hogy nőies, ugyanakkor kényelmes is, nem kell vele túl sokat babrálni, és a hajszálaknak sem árt.

Madonna is imádta
Huncut hullámok

Madonna is viselte a bal oldalon látható képet, és azt tudjuk, hogy ő aztán megszállottan hajszolja a fiatalságot. Az egyszerű, egyenes frizura titka a hangsúlyos frufruban rejlik. Mindenhol ugyanolyan hosszú. Ha ilyet szeretnél, akkor szerezz be mindenképpen egy hajvasalót, mert ez a frizura csak szögegyenes hajszálakból mutat jól.

A hatalmas hullámok és a huncut frufru nagyon bohémmá teszi viselőjét. Kérj laza hullámdauert a fodrásztól, és szerezz be egy diffúzoros hajszárítót és göndörítő hajvizet vagy habot, így pillanatok alatt elkészítheted otthon is.

Nem vagy biztos benne?
Ha új frizurát tervezel, de nem tudod, hogy illik-e hozzád, akkor próbáld ki online Frizurapróbánkat, ahol következmények nélkül változtathatod meg a frizurát és a színt.

Hosszú frizurák

A frufru az iskolás éveket idézi, a most nagyon divatos hangsúlyos változat, Lady Gaga találmánya remek választás, ha nőies, mégis fiatalos frizurát szeretnél. Csak akkor dönts emellett, ha megvan hozzá a kellő hajmennyiség.

Hangsúlyos frufru
Kevés hajból is jó

A jobb oldalon látható frizurához szerencsére nem kell hatalmas hajtömeg. A tépett fazon dússá teszi. Ebben a frizurában az a jó, hogy a választéktól függően fésülhetsz magadnak hosszú frufrut, de középen is elválaszthatod, ha úgy tartja kedved. Lófarok is köthető belőle természetesen, ami szintén fiatalabbnak mutat.

Még nincs hozzászólás

6 trendi frizura, ami dúsabbnak láttatja a hajad - Így szárítsd be otthon!

Megmutatjuk a legjobb hajdúsító frizurákat, és elmondjuk, hogyan száríthatod be tökéletesre.
Szépség és divat

Milyen az arcformád? - Ez a frizura áll a legrosszabbul

Ne csak azt mondd el a fodrásznak, hogy milyen hajat szeretnél, hanem azt is, hogy mi az, ami egyáltalán nem jöhet szóba!
Szépség és divat
Sminkiskola

Blog.hu ajánló

  hirdetés
  hirdetés
  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.