kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Szépség és divat   /  

5 most divatos frizura, ami kétszeresére növeli a hajtömegedet

5 most divatos frizura, ami kétszeresére növeli a hajtömegedet

A vékony szálú hajszerkezeten nem változtathatsz, ám egy megfelelő frizurával elérheted a dús hatást!

Forrás: Femina.hu

Ha vékony szálú hajjal áldott meg a sors, bizonyára sokat vesződsz azzal, hogy valamelyest formába rázd a fejedre lapuló tincseket, melyek néha a legelszántabb trükkök bevetése után is olyan látványt nyújtanak, mintha egész este sapkában aludtál volna.

Ebben az esetben a legígéretesebb dúsító hajbalzsamok, habok és lakkok is csupán ideig-óráig orvosolják a problémádat, ugyanis megingathatatlanul tartós végeredményt csak akkor garantálhatnának, ha egy búra segítségével óvnád meg a hajkoronád az időjárás furfangos hatásaitól.

Ám mégsem muszáj ritkásnak és erőtlennek tűnő, öntörvényű frizurával élned, mert egy megfelelően rétegelt hajfazonnal, sőt, még a színek játékával és a különféle beszárítási fortélyokkal is sokat tehetsz annak érdekében, hogy az esetlen szálakból duplájára növelt hajtömeget nyerhess. Nézd meg, milyen frizurák képesek erre!

Szélfútta, borzos hatás, akár rövid hajból is

Ennek a frizurának fontos alapja a rétegelt hajvágás, ami nem összekeverendő a lépcsőzetes fazonnal, ugyanis itt az a cél, hogy a különböző hosszúságú tincsek egymásba mosódjanak, és egy rugalmasan könnyed, mégis tömör hajszerkezet hatását keltsék. Rövid, illetve félhosszú haj esetén a kissé tépett, féloldalt elválasztott bubifrizurával turbózhatod fel a hajtömegedet, hosszú loboncnál pedig a természetes hatású, egyenetlen vágás a megoldás.

Az oldalra fésült, laza frufru azonban mindegyiknél elengedhetetlen. Szárításkor csupán az a dolgod, hogy életre keltsd a rétegeket: körkefével ki- és bekunkorodó tincseket alakíthatsz ki, de tárcsás hajszárítóval is lágy hullámokat borzolhatsz a hajadba, illetve nagy csavarókat is bevethetsz, különösen az alsó tincsek esetében, melyek felnyomják a felső rétegeket, és tartást adnak nekik. Aztán az egész művet összekócolhatod úgy, hogy az ujjaidra minimális waxot teszel, és lazán áttúrod velük a frizurádat.

Drámai loknik és diszkódívás oroszlánsörény

Legjobban a hullámok bevetésével dúsíthatod a hajad, melynek többféle variációját is kipróbálhatod, akár fülcimpáig érő fazonból is. A réteges hajvágás itt is segíthet, mert már eleve ad egy biztos tartást a hajkoronádnak. Ám a tömör, frufrus fazon ugyanúgy dúsabbá teszi a látványt, különösen, ha körkefével kicsit befelé szárítod, és csak az alsó tincseket sütöd be hullámosra.

Ha csavarókkal dolgozol, a merev, kontúros hullámokat hajszárítóval oszlasd szét picit, majd az ujjaiddal rendezd el, hogy lágyan omoljanak egymásba. A drámai hullámok eléréséhez csak a hajtöveknél alkalmazz tupírozást, a végeknek hagyd meg a rugalmas esését.

Félhosszú bubifrizurádat elegánssá és dússá varázsolhatod, ha nagyobb csavarókat használsz, majd a loknikat hátrafelé kezded el tupírozni, kisimítva az első tincseket az arcodból. Az egészet át is fésülheted, majd rétegenként, a hajtöveknél rögzítsd hajlakkal.

Lépcsőzetes, hosszú frizuránál a végeket körkefével befelé száríthatod, laza hullámokat képezve, melyek így megnövelik az alsó rétegek térfogatát. A diszkódívás oroszlánsörényhez kisebb, spirál alakú hajcsavarókat, illetve kreppelő sütővasat is használhatsz. Ha a csavarók mellett döntesz, amikor kibontod a tincseket, hajolj le, és alulról fújd át picit hajszárítóval, majd ugyanilyen testhelyzetben kezdd el felfelé tupírozni őket.

Milyen arcformához milyen frizura illik?
Milyen arcformához milyen frizura illik?
2013-ban ez lesz a frizuradivatSzexi frizurák őszre11 gyönyörű esküvői konty, kevés hajbólÓriás képgaléria! 9 félhosszú frizuraKarcsúbb derék, homokóra alak pillanatok alattA legjobb nadrágfazonok, ha karcsú derekat akarszA legszebb térdig érő szoknyák őszreCsodaszép nyári ruhák testalkatra szabvaÍgy viseld a színes nadrágot, ha nagy a popsid és széles a csípőd9 karcsúsító szoknyafazon a szezonban

Egyenes, sima haj, mégis dús hatású

Amennyiben nem szeretnél kócos vagy loknis frizurát, még fontosabbá válik, hogy milyen fazont választasz, ugyanis csak a hajvágásra hagyatkozhatsz a dúsítás terén. Rövid és fülcimpáig érő haj esetén a hátul fokozatosan rétegelt, elöl hosszabb, oldalra fésült bobfrizura ideális, mely a főnöző szárítási technikával tömör formát nyerhet, és az alányírt rétegeknek köszönhetően tartósan megmarad a dús hatás.

Hosszú hajnál a tömör, befelé szárított frufru, illetve a lépcsőzetes tincsek kialakítása válhat a javadra. Az árnyalatokkal is játszhatsz, mert, ha reflexszíneket tetetsz a hajadba, úgy tűnhet, mintha több rétegből tevődne össze a szerkezete, ám a sötétebb, világosabb tincsek csak leheletnyi tónussal térjenek el az alapszíntől.

Retro bob fazon

A ’60-as, ’70-es évek nagy kedvence volt a befelé szárított végű, körfazonú vagy ovális alakú bobfrizura, melynek szerkezete egybeolvad a frufruval. Bár itt egységesen vágott hajvégekről van szó, körkefés főnözéssel kifejezetten dúsabbá varázsolja a vékony szálú tincseket. Ugyanezt a ’80-as évekre jellemző, tépetten nyírt bob variációival is elérheted, mely simára szárítva, de kócos hullámokkal is jól mutat.

4 hozzászólás
Shiny       2012-01-17 15:11
5.
  Nekem soha sem lesz megfelelő frizurám mivel örököltem a vékony szálú, és ráadásul ritka hajat, ami nem azt jelenti hogy kopaszos stb, csak kevés van, ez van:(
coxo       2012-01-16 10:36
4.
Ha nem vagy biztos benne milyen frizurát is akarsz, próbáld ki következmények nélkül a kiválasztott frizurát. A happyhair.hu kiváló lehetőség erre, több száz frizurát kipróbálhatsz különböző színekben, az alkalmi frizurától az esküvőin keresztül a bá... tovább »
haircut       2011-12-27 17:59
3.
Minden kedves látogatójának és leendő modelljének BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁN a www.haircut.hu !   2007 óta működő hobbi-oldalunkon immár több, mint 50 modell, 7000 fotó, sok-sok videó látható, újdonságokat kb. hetente töltünk fel, és...és...és: tovább... tovább »

6 szexi frizura, ami fiatalabbnak mutat - Így kérd a fodrászodtól!

Itt a változások ideje! Vágass dögös frizurát, és fiatalodj pár évet a fodrászszékben!
Szépség és divat

2011-es hajtrendek - Neked melyik áll majd a legjobban?

Ha friss, megújult külsővel szeretnéd belevetni magad az új évbe, kezdd az átváltozást a frizuráddal!
Szépség és divat
Sminkiskola

Blog.hu ajánló

    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.