kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Szépség és divat   /  

Lapos, kevés haj? Felejtsd el!

Lapos, kevés haj? Felejtsd el!
5 tipp a profiktól

Még csak most mostad meg a hajad, de máris a fejedre tapad? Profi tanácsaink segítenek, hogy mostantól tartósan és biztosan elkerüljön ez a probléma.

Szerző: Fehér Ági
Forrás: Femina.hu

Vágás

Minden frizura alapját az a forma adja, amit a fodrász alakított ki. A hajnak is megvan a maga súlya, még ha nem is tűnik nehéznek.

Ha a hajszálaid azonos hosszúságúak, akkor a frizurád lelapul, ugyanis nincs, ami tartást adjon neki, a felső hajszálak nincsenek alápolcolva. Hogy a problémát elkerüljék, a fodrászok sokszor vágnak a felső hajréteg alá rövidebb tincseket, amiket nem húz le a saját súlyuk, így megtartják a felső tincssort.

Sampon, balzsam

A következő lépés, hogy elkerüld a lelapuló hajat, a megfelelő sampon, illetve balzsam kiválasztása. Kapható külön erre a problémára is sampon, de választhatsz hajerősítő változatot is. A lapos haj minden típust érinthet, de mégis a zsíros hajra a legjellemzőbb. Soha ne használj kettő az egyben termékeket, mert elnehezítik a hajszálat, ráadásul a hajaddal sem teszel jót, hiszen a samponnak és a balzsamnak más a funkciója.
Nem tisztul meg rendesen a hajad, ha nem csak samponnal mosod. Mivel a legjobb eredményt frissen mosott hajjal érheted el, akár minden nap megmoshatod. Balzsamot azonban elég, ha csak minden második vagy harmadik mosásnál használsz.

Hajformázók

Ha lelapul a hajad, akkor nem szabad olyan hajformázót használnod, ami elnehezíti a hajszálakat, mint például a wax és a zselé.

Válassz inkább folyékony zselét, habot vagy hajvizet. Ha ügyes vagy, próbálkozhatsz a hajlakkal is, de a gyakorlatlan kéz elronthatja a végeredményt. A hajformázó felvitelekor ügyelj arra, hogy ne közvetlenül a hajtőhöz jusson a zselé vagy hab. Így összetapadnak a hajszálak, és lelapulnak. Legalább 3-4 centivel a hajtő felett kezdd a formázást.

Szárítás

Bár a hajat roncsolja, sajnos csak akkor érhetsz el eredményt, ha még azon frissiben, vizesen kezded el szárítani a hajad. Állítsd be a frufrud, ha van, illetve rendezd el a fürtöket az arcod körül. Szárítsd át egy kicsit, de ne teljesen. A szárítás második felében hajtsd előre a fejed, és így fejezd be. Így a haj megemelkedik, a hajhagymák szinte függőlegesen tartják a hajszálakat.
Ha a hajad rövid, akkor a kezeddel emeld meg, és száríts alá.

Erősítés

Lehet, hogy hajszálaid nem túl életteliek, és ezért lapulnak a fejedre. Próbálj egy kis életet lehelni beléjük, mégpedig úgy, hogy megadod nekik a szükséges tápanyagot. A legjobb, ha természetes úton viszed a szervezetedbe a hajnak szükséges vitaminokat és ásványi anyagokat.

Különösen az A és B-vitaminok fontosak, valamint a cink. A-vitamint tartalmaz az összes narancssárga gyümölcs, illetve zöldség, B-vitamint a tojás és a máj, cinket pedig a hüvelyesek. Az sem rossz megoldás, ha vitaminkúrát tartasz. Számos, kifejezetten a haj és bőr számára fontos anyagokat tartalmazó készítmény közül választhatsz.

Még nincs hozzászólás
Villámnarancs kúra

Blog.hu ajánló

    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.