kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Szépség és divat   /  

Lapos, kevés haj? Felejtsd el!

Lapos, kevés haj? Felejtsd el!
5 tipp a profiktól

Még csak most mostad meg a hajad, de máris a fejedre tapad? Profi tanácsaink segítenek, hogy mostantól tartósan és biztosan elkerüljön ez a probléma.

Szerző: Fehér Ági
Forrás: Femina.hu

Vágás

Minden frizura alapját az a forma adja, amit a fodrász alakított ki. A hajnak is megvan a maga súlya, még ha nem is tűnik nehéznek.

Ha a hajszálaid azonos hosszúságúak, akkor a frizurád lelapul, ugyanis nincs, ami tartást adjon neki, a felső hajszálak nincsenek alápolcolva. Hogy a problémát elkerüljék, a fodrászok sokszor vágnak a felső hajréteg alá rövidebb tincseket, amiket nem húz le a saját súlyuk, így megtartják a felső tincssort.

Sampon, balzsam

A következő lépés, hogy elkerüld a lelapuló hajat, a megfelelő sampon, illetve balzsam kiválasztása. Kapható külön erre a problémára is sampon, de választhatsz hajerősítő változatot is. A lapos haj minden típust érinthet, de mégis a zsíros hajra a legjellemzőbb. Soha ne használj kettő az egyben termékeket, mert elnehezítik a hajszálat, ráadásul a hajaddal sem teszel jót, hiszen a samponnak és a balzsamnak más a funkciója.
Nem tisztul meg rendesen a hajad, ha nem csak samponnal mosod. Mivel a legjobb eredményt frissen mosott hajjal érheted el, akár minden nap megmoshatod. Balzsamot azonban elég, ha csak minden második vagy harmadik mosásnál használsz.

Hajformázók

Ha lelapul a hajad, akkor nem szabad olyan hajformázót használnod, ami elnehezíti a hajszálakat, mint például a wax és a zselé.

Válassz inkább folyékony zselét, habot vagy hajvizet. Ha ügyes vagy, próbálkozhatsz a hajlakkal is, de a gyakorlatlan kéz elronthatja a végeredményt. A hajformázó felvitelekor ügyelj arra, hogy ne közvetlenül a hajtőhöz jusson a zselé vagy hab. Így összetapadnak a hajszálak, és lelapulnak. Legalább 3-4 centivel a hajtő felett kezdd a formázást.

Szárítás

Bár a hajat roncsolja, sajnos csak akkor érhetsz el eredményt, ha még azon frissiben, vizesen kezded el szárítani a hajad. Állítsd be a frufrud, ha van, illetve rendezd el a fürtöket az arcod körül. Szárítsd át egy kicsit, de ne teljesen. A szárítás második felében hajtsd előre a fejed, és így fejezd be. Így a haj megemelkedik, a hajhagymák szinte függőlegesen tartják a hajszálakat.
Ha a hajad rövid, akkor a kezeddel emeld meg, és száríts alá.

Erősítés

Lehet, hogy hajszálaid nem túl életteliek, és ezért lapulnak a fejedre. Próbálj egy kis életet lehelni beléjük, mégpedig úgy, hogy megadod nekik a szükséges tápanyagot. A legjobb, ha természetes úton viszed a szervezetedbe a hajnak szükséges vitaminokat és ásványi anyagokat.

Különösen az A és B-vitaminok fontosak, valamint a cink. A-vitamint tartalmaz az összes narancssárga gyümölcs, illetve zöldség, B-vitamint a tojás és a máj, cinket pedig a hüvelyesek. Az sem rossz megoldás, ha vitaminkúrát tartasz. Számos, kifejezetten a haj és bőr számára fontos anyagokat tartalmazó készítmény közül választhatsz.

Az egészséges, dús haj titka

Ha fényes, dús hajra vágysz, akkor nézd meg videónkat, melyben Szabados Iréne mesterfodrász elárulja, mit kell megtenned az ügy érdekében.

Még nincs hozzászólás
Letölthető edzéstervek
    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.