kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Szépség és divat   /  

3 szín, ami hatalmassá varázsolja a szemedet

3 szín, ami hatalmassá varázsolja a szemedet

Válassz a szemed színéhez passzoló színt, és senki nem tud majd ellenállni a tekintetednek. Egyszerű, de hatásos sminktrükk.

Szerző: Fehér Ági
Forrás: Femina.hu

A sminkszerek között néha zavaró a bőség, ha azonban ismered, hogy melyik évszaktípusba tartozol, könnyen kiválaszthatod a személyiségedhez legjobban illő szemfestékeket.

A semleges színek - a barnák és a szürkék - jelentik a legkisebb nehézséget, ezek a legtermészetesebbek, így nem nagyon lehet mellényúlni.

Hétköznapokra a nők többsége éppen ezért semleges színeket választ, hisz ízlésesek, és szinte lehetetlen rosszul feltenni őket.

A bátran használt színek azonban szórakoztatóbbak, ha pedig szépen teszed fel őket, majdnem olyan természetesnek hatnak, mint a semleges színek. Az élénk árnyalatokkal ráadásul megnövelheted optikailag a szemed méretét is.

A szemfestékek színkavalkádjában úgy találhatod meg a számodra legmegfelelőbbet, ha az évszaktípusodból és természetesen a szemed színéből indulsz ki. A tél és a nyár a hideg, az ősz és a tavasz pedig a meleg színeket válassza. A szemfestésnél azonban mégis inkább a szemed saját színe a meghatározó. 

Két módszer

Ha nagy szemeket szeretnél, akkor kétféle sminkelési módszert is követhetsz. Használhatsz a szemedével megegyező színű festékeket, illetve egy azt kiemelő, komplementer árnyalatot. Emellett nem árt, ha van egy biztos, semleges színű szemhéjpúdered az alapozáshoz.

 • Kék szemhez - alapozóként pezsgőszínt válassz. Már régen nem igaz a szabály, hogy kék szemhez nem szabad kéket használni, csak válassz élénk árnyalatokat. A kék szemhez remek a bronzos púder, mely mélységet ad neki.
 • Barna szemhez - alapozó színnek használj finom rózsaszínt vagy halvány aranyat. Ha füstös szemsminket festesz, akkor ne szürkékkel, hanem a barna különböző árnyalataival tedd. Míg a kék szemhez nagyon szép a barna, a fordított eset nem áll fenn. A lila azonban nagyon szépen kiemeli a barna szemet.
 • Zöld szemhez - alapozó szín gyanánt használj finom pezsgőszínt vagy tompa aranyat. A zöld árnyalatait úgy válaszd ki, hogy passzoljanak a bőrödhöz és a hajadhoz. Ahogyan a barnának, úgy a zöldnek is remek a lila kiemelőként.
 • Szürke szemhez - semleges színnek válaszd a rózsaszínt. Mivel a szürke szemfesték öregít, nagyon vigyázz vele, és ne tompa árnyalatot válassz belőle, hanem inkább ezüstöset. Kiemelőként válassz kéket.

Bármelyik módszert választod - az egybeolvasztást vagy a kontrasztos sminket -, soha ne egy árnyalattal dolgozz. Először az egész szemedet fesd át egy puha ecsettel, mintegy lealapozva azt. Ezután a mozgó szemhéjrész közepéig vigyél fel egy világosabb árnyalatot, majd ugyanennek a színnek egy sötétebb változatával kontúrozz. Mosd egybe a határokat, hogy ne legyen természetellenes hatású. A szem körberajzolásához használhatsz semleges színeket, mint a barna vagy a fekete.

Az sem mindegy természetesen, hogy milyen formájú a szemed, hiszen a mandulavágásút másképp kell kifesteni, mint a lefittyedő szemhéjat. Találd meg a leginkább szemformádhoz illő sminket!

Általános nagyító trükkök

 • Az alsó pillasoron belül alkalmazott fehér szemceruza nemcsak a szemet nyitja ki, illetve nagyítja, de csökkenti a pirosságát, és frissé teszi a pillantást.
 • A szempillaspirál szintén nagyítja a szemet, mert formázza is a pillákat. Az igazi azonban az, ha szempilla-göndörítőt használsz. Ezt azonban mindig a pillafestés előtt tedd, különben a szálak eltörhetnek.
 • Jó, ha figyelembe veszed, hogy a világos színek mindig nagyítanak, a sötétek viszont kicsinyítenek. Ha tehát amúgy sincs nagy szemed, akkor a világos árnyalatok közül válassz.
15 gyönyörű sztársmink
15 gyönyörű sztársmink
A legkínosabb sminkhibákSzemszínek és szemfestékekFérfikedvenc sminkek10 szexi partismink az év utolsó éjszakájáraCsillogó szájfények8 fontos sminkeszköz, amit mindig magadnál kell tartanodA tökéletes smink elkészítése lépésről lépésrePontos rajzok a pirosító használatához arcforma szerintÍgy viseld a colour blocking trendet, bakik nélkül!A legszebb őszi divatszínek

Erősségben a szemed, szempilláid és szemöldököd színéhez hasonló árnyalatot válassz. A szemhéjpúder hangsúlyozza a szem formáját és színét, nagyobbá, kifejezőbbé, sőt, egyenesen lenyűgözővé teheti a szemet. Ha már tisztában vagy a használatával, valószínűleg több örömed lesz benne, mint bármilyen más arcfestékben. A rendkívül széles színválaszték miatt az alkotókészség számára a legnagyobb teret biztosítja.

Még nincs hozzászólás

Minden idők 3 legszebb nőjének szépségtrükkjei

A nők a történelem során sok praktikát vetettek be szépségük érdekében. Tudd meg, hogy a legszebbek minek köszönhetik kinézetüket!
Szépség és divat

Az 5 legjobb bőrtökéletesítő alapozó - Sima, hibátlan, természetes bőr

Ha az ősz téged is fakóságra ítélt, tegyél ellene, és vesd be a legjobb alapozókat, melyektől a bőröd ragyogni fog.
Szépség és divat
Sminkiskola

Blog.hu ajánló

  hirdetés
  hirdetés
  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.