kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Szépség és divat   /  

3 rendkívül hatásos ránctalanító eljárás

3 rendkívül hatásos ránctalanító eljárás

A modern kozmetika már-már az örök fiatalság ígéretét hordozza magában. Melyik kezelést érdemes igénybe venni, ha sima arcra vágysz?

Szerző: Margit Rüdriger

A modern technikai berendezések ma már szinte minden kozmetikában megtalálhatóak, és sok mindent lehetővé tesznek, melyre még a legügyesebb kozmetikus keze sem képes. Bár ezek a kezelések nem a legolcsóbbak, és nem egy alkalom után lesz ránctalan az arc, a sorozatos kezelés után a bőröd évekkel látszódhat fiatalabbnak.

Iontoforézis

Az iontoforézises eljárásnál elektromosan töltött részecskék a kozmetikai hatóanyagokat egyenáram segítségével a legfelső bőrrétegből a kötőszövetbe juttatják. Az eljárás neve a görög phorein szóból ered, mely azt jelenti, juttat.

A hatóanyagok így mélyebbre jutnak, mint a kézzel történő felkenésnél vagy masszírozásnál lehetséges volna. Mivel az áramerősség csak egy elemnyi, a dolog nem veszélyes, és nem is fájdalmas, csiklandozó, bizsergető érzést vált ki.

Így hat

A kozmetikus egy elektródával, ami egy vastag vattával körülbélelt ceruzának néz ki, végigsimít az arcon, a nyakon és a dekoltázson. Az elektróda ellenpólusát a páciens karjára rögzítik.

Mialatt az elektromosság a kar és az arc között ide-oda áramlik, azokat a hatóanyagokat, melyek egyébként a bőr felső rétegében maradnának, mindig egy kicsit tovább húzza a bőrbe.

Az áraminger serkenti a vérkeringést, ami még külön is elősegíti a hatóanyagok szállítását. Az újabb készülékeknél a kozmetikus mindkét elektródát végigvezeti a bőrön.

Miolift

Ennél a módszernél egy elektromos készülékkel végzett izomtornáról van szó, ami által a bőr visszanyeri feszességét és simaságát.

A miolift hatékonyságának elve azon alapul, hogy az izmok az évek során vagy elernyednek, vagy a mimika és a tartás miatt görcsössé válnak. A lerövidült, illetve a túlfeszített izomzat következménye a ráncosodás.
Speciális izomedzéssel újra elérhető az érintett izmok feszessége.

Így hat

A készülék rezgésfrekvenciája speciális technikával kombinálva - a kozmetikus egy henger alakú elektródával végigsimít az arcon - serkenti az izomtónust, és előnyösen hat az izmokra: a megrövidült izmok kinyúlnak, az elernyedtek pedig újra feszessé válnak. Ezáltal nemcsak a ráncok simulnak ki, hanem a lógó arcbőr is visszanyeri rugalmasságát. Összességében lényegesen fiatalosabbá és frissebbé válik a külső. Kezelés közben érezhető az arcizomzat feszülése és elernyedése, anélkül, hogy fájna.
A bőr állapotától függően 8-15 kezelésre lehet szükség.

Lézer

A kozmetikában az úgynevezett lágy lézert használják. Az infravörös lágy lézer - IR-lézer vagy softlézer - lényegesen kevesebb energiával működik, mint az orvosi lézer.
A kozmetikai fénynyaláb sok helyen a ráncok és apró szarkalábak kivasalására szolgál: bizonyos anyagcsere-folyamatokat kell mozgásba hoznia. A lézersugár fényrészecskékből áll, melyek mindegyike pontosan egyfelé irányul.

Így hat

A felületek kezelésénél az arcot és a nyakat fentről lefelé milliméteres pontossággal egy fényvezető rúddal lézerezik. A ráncosodásra hajlamos helyek - mint a szemkörnyék, a száj, az orcák vagy a nyak - intenzívebb kezelést igényelnek. A felület lézerezése serkenti a vérkeringést, megújítja a bőrfelszínt, és gyorsabbá teszi az anyagcserét, így a salakanyagok is gyorsabban távoznak a bőrből.
A bőr előkészítése után - az akupunktúrához hasonlóan - az arcon bizonyos energiapontokat még egyszer célirányosan stimulálnak. A kozmetikai hatóanyagok így különösen mélyre tudnak hatolni, ezért utána általában még egy regeneráló ampullát is felkennek.

Cikkünk a Ráncok nélkül című könyv segítségével készült.

Tanácsadó könyv a fiatalság és a szépség megőrzésére a legjobb ötletekkel: hogyan kölcsönözhetsz arcodnak új frissességet, hogyan tüntetheted el a kisebb szépséghibákat, mint a pattanás vagy a kellemetlen pihék, és hogyan védekezhetsz a korai ráncok ellen. Bővebben megismerheted a kozmetikusok által alkalmazott modern fiatalító módszereket. Olvashatsz arctornáról, hatékony masszázsokról és shiatzu-technikáról, lépésről lépésre. Megismerheted a legújabb, kozmetikusok által alkalmazott fiatalító technikákat.

Kiadja a Holló és Társa.
Ára 1790 forint.
A könyvet itt rendelheted meg.

Még nincs hozzászólás

Minden idők 3 legjobb fiatalító trükkje

Csodaszer híján az öregedés nem állítható meg egy csapásra, de némi odafigyeléssel lassítható a folyamat, kivédhető az idő látványos pusztítása.
Szépség és divat

Így lassítsd le a biológiai öregedést - Egyetlen egyszerű módszer

Az öregedés természetes, azonban nem mindegy, hogy milyen gyors ütemben történik.
Szépség és divat
Bőrmegújító program

Blog.hu ajánló

    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.