Zsírjában eltett libamáj

Ajándéknak sem utolsó

Ha van valaki a környezetedben, aki odavan a különleges ételekért, akkor a saját zsírjában eltett libamáj tökéletes ajándék lehet neki.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Karácsonykor valószínűleg te is kicsit jobban kinyitod a pénztárcádat, és olyan ínyencségeket is megengedsz magadnak, mint például a borsos árú libamáj.

16 fortély a tökéletes húshoz

Nézegess képeket!

Elolvasom

Bár elkészítéséhez némi konyhai jártasság szükséges, az ízélmény biztosan megéri fáradozásaidat.

Ráadásul ez az ételkülönlegesség mesés ajándék lehet azoknak a rokonoknak, barátoknak, akiknek mindene a gasztronómia.

Libamáj egyszerűen

Hozzávalók:

  • 1 kg libaháj
  • 50 dkg libamáj
  • tej

A májat tedd egy tálba, és önts rá annyi tejet, ami ellepi. Amíg a hájat megsütöd, addig hagyd ázni. A hájat mosd meg, vágd kockákra, és tedd egy lábosba, majd alacsony lángon süsd ki a zsírját

Amikor megsült, a zsírt szűrd le a tálba,. A májat vedd ki a tejből, tedd a zsírba, és az első negyedórában fedő alatt, a másodikban fedő nélkül süsd.

Nagyjából 30-40 perc alatt megsül mindkét oldala, ekkor adj hozzá egy evőkanál tejet. Ha kész, tedd egy tálba, öntsd rá a zsírját, és, ha kihűlt, picit sózd meg. Tedd hűtőbe, így jó darabig eláll.

Libamáj makói módra

Hozzávalók:

  • 60 dkg libamáj
  • 40 dkg libaháj
  • 5 szem feketebors
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 1 Jonatán alma
  • 1 babérlevél
  • oregánó

A májakat mosd meg, szórd meg oregánóval, és tedd hűtőbe. A hájat kockázd fel, tedd egy serpenyőbe, add hozzá a felszeletelt hagymát, az áttört fokhagymát, és süsd meg. A májat tedd egy tepsibe, öntsd rá a zsírt, szórd rá a babérlevelet, a borsszemeket. Tedd mellé a karikára vágott almát, a paradicsomot és a paprikát. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten süsd készre. Tedd a májat egy külön tálba, a leszűrt zsírt öntsd rá, hagyd, hogy lehűljön, és tedd hűtőbe.

Hagymás libamáj

Hozzávalók:

  • 1 l tej
  • 60 dkg libaháj
  • 60 dkg libamáj
  • 10 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika

A libamájat áztasd be tejbe, és tedd hűtőbe egy éjszakára. Másnap vedd ki a tejből, és finoman töröld meg egy papírtörlővel. Tedd félre 20 percre, és hagyd felmelegedni. A hájat darabold fel, adj hozzá két evőkanálnyi vizet, és süsd ki a zsírját. A májat tedd a zsírba, szórd mellé a hámozatlan fokhagymákat és a megpucolt, félbevágott vöröshagymát. Tegyél rá fedőt, és süsd hét percig. Fordítsd meg a májakat, és fedő nélkül újabb hét percig süsd. Egy tűzálló tál aljába szórd bele a pirospaprikát és ízlésed szerint sót. Helyezd rá a májat, majd öntsd rá a leszűrt zsírját. A fokhagymagerezdeket szórd köré, majd hűtsd ki az egészet, és tedd hűtőbe.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Libamáj magyarosan

Hozzávalók:

  • 60 dkg libamáj
  • 20 dkg libazsír
  • 1 dkg pirospaprika
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 zöldpaprika
  • majoránna
  • bors

A májat mosd meg. A karikára vágott vöröshagymát a zsíron pirítsd meg, majd add hozzá a szintén felkarikázott paprikát és a májat. Szórd rá a pirospaprikát, a majoránnát és pici borsot, és süsd meg mindkét oldalát a felmelegített zsíron. A májat tedd egy tálba, és a leszűrt zsírját öntsd rá. Hagyd kihűlni, majd tedd hűtőbe.

Ezt is szeretjük