5 laktató, zsírégető leves

A diéta kellékei

A könnyű nyári levesek nagyon kevés kalóriát tartalmaznak, és felgyorsítják az anyagcserét. Ebédnek kiválóak, de vacsorára is fogyaszthatod őket.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ezek a receptek olyan hozzávalókat tartalmaznak, melyek segítik az emésztést, így az egészséges anyagcsere-folyamatok beállításában is támogatást nyújtanak.

A legfinomabb zsírégető saláták

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ha nem is a fogyás a cél, akkor is érdemes őket fogyasztani, hiszen nagyon egészségesek.

Gyömbéres répaleves

Hozzávalók:

  • 1 nagy hagyma
  • 2 evőkanál friss gyömbér
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0,5 kg sárgarépa
  • 1 zöldségleveskocka
  • 6 dl víz
  • bors
  • olívaolaj

Olívaolajon párold meg az apróra vágott hagymát, majd add hozzá a zúzott fokhagymát és a reszelt gyömbért.

Tedd bele a felkarikázott répát, párold még egy-két percig, majd morzsold bele a leveskockát, és öntsd fel vízzel. Amikor a répa megpuhult, turmixold pépesre a levest, majd hevítsd fel újra, sózd, borsozd, és reszelj bele még egy kis gyömbért. Tejszínnel díszítheted tálaláskor.

Paradicsomos zöldségleves

Hozzávalók:

  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2 kis doboz paradicsompüré
  • 2 zöldpaprika
  • 1 fej káposzta
  • 2-3 zellergyökér
  • 4 sárgarépa
  • petrezselyem

A zúzott fokhagymát és a felaprított petrezselymet keverd el fél liter vízben, és add hozzá a paradicsompürét. Aprítsd fel a zöldségeket, tedd fel főni vízben, és ízesítsd sóval. Amikor a zöldségek megfőttek, add hozzá a paradicsomos levet, és forralj rajta egyet.

Kókuszos csirkeleves

Hozzávalók:

  • 1 csirkemellfilé
  • fél teáskanál currypor
  • 1 erőspaprika
  • 2 dl kókusztej
  • 4 dl húsleves
  • 1 kis csokor menta
  • 1 kis csokor bazsalikom
  • olívaolaj

Olívaolajon hirtelen pirítsd meg a felkockázott a húst a curryvel és a paprikával. Öntsd fel a húslevessel és a kókusztejjel, majd forrald össze. A bazsalikomot és a mentát vágd apróra, és a végén szórd bele a levesbe.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Karfiolleves

Hozzávalók:

  • 1 kis fej karfiol
  • 2 szál újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 leveskocka
  • szerecsendió
  • bors
  • olívaolaj

Az olajon párold meg a karikákra vágott újhagymát, és futtasd meg rajta a pépesített fokhagymát. Morzsold bele a leveskockát, tedd bele az apró rózsákra szedett karfiolt, és öntsd fel annyi vízzel, hogy a karfiolt ellepje. Sózd, borsozd, fűszerezd ízlés szerint szerecsendióval, majd fedő alatt forrald fel, és főzd puhára a karfiolt. Turmixold le, hogy homogén, selymes levest kapj.

Céklaleves

Hozzávalók:

  • 2 cékla
  • 1 l víz
  • 2 húsleveskocka
  • 1 fej hagyma
  • 2 dl joghurt
  • citromlé
  • cukor vagy méz
  • bors
  • olívaolaj

Reszeld le a céklát. Ha el akarod kerülni, hogy citromlével kelljen mosogatni a kezedet, hogy megszabadulj az erős lila színtől, akkor használj gumikesztyűt. Olajon párold üvegesre az apróra vágott hagymát, majd add hozzá a lereszelt céklát. Pár percig párold ezt is, majd öntsd fel a vízzel. Morzsold bele a leveskockát. Főzd puhára, majd turmixold le. Add hozzá a joghurtot, de ügyelj a hőkiegyenlítésre. Sózd, borsozd, majd ízlés szerint ízesítsd citromlével és cukorral vagy mézzel.

Ezt is szeretjük