A hagyományos zsemlegombóc receptje - Remek köret szaftos húsok mellé

A hagyományos zsemlegombóc receptje - Remek köret szaftos húsok mellé
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ne elégedj meg mindig a hagyományos körettel! Ha néha újítasz egy kicsit, mindenki nagyobb örömmel falatozza az ételt. A zsemlegombóc rengeteg módon variálható, ízesítheted hagymával, gombával, sajttal is. Ne csak a húsok mellé kínáld, mártásokhoz, sőt levesbe is isteni.

Zsemlegombóc

Hozzávalók 16 darabhoz

  • 35 dkg liszt
  • 6 zsemle
  • 2 dl víz
  • 2 dl tej
  • 2 tojás
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A szikkadt zsemléket vágd fel körülbelül 1x1 centis kockákra, majd pirítsd meg kevés olajon pár perc alatt. Közben kevergesd meg. Dolgozd össze a tojással, a liszttel, a tejjel, az aprított petrezselyemmel, a sóval, a borssal, és önts hozzá annyi vizet, hogy a massza ne legyen se túl lágy, se túl kemény. Végül szórd hozzá az apróra vágott petrezselymet.

Vizes kézzel formázz a masszából gombócokat. Forralj vizet, ha lobog, dobj hozzá sót, és rakd bele a gombócokat. Főzd meg körülbelül 10-15 perc alatt, majd teszteld, hogy elkészült-e. Végy ki egy gombócot, és vágd ketté. Ha homogén, szűrd le, csepegtesd le. Ellenkező esetben főzd még tovább. Tálalásig tartsd melegen. 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük