Zöldséges-tejszínes csirkemell
A zöldséges-tejszínes csirkemell egyszerű, egészséges és zamatos fogás hétköznap estére.
A heti menü tervezésénél feltétlenül vedd figyelembe ezt a receptet is. Nagyon ízletes fogás. Köret nélkül is fogyasztható, de rizzsel vagy krumplipürével is kínálhatod. A zöldséges-tejszínes csirkemell mindenki tányérjáról gyorsan elfogy. Ha marad belőle, csomagolj másnap ebédre.
Zöldséges-tejszínes csirkemell
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg csirkemellfilé
- 15 dkg gomba
- 10 dkg mozzarella
- 2 dl főzőtejszín
- 1 cukkini
- 1 sárgarépa
- 1 póréhagyma
- 1 teáskanál bazsalikom
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olaj
- só
- őrölt fehér bors
Elkészítés:
A csirkemellet mosd meg, vágd kisebb kockákra, vagy csíkozd fel. Sózd, borsozd ízlés szerint, és hagyd kicsit állni, hogy az ízek jól átjárják a húst. Közben a fokhagymát vágd apróra, a póréhagymát karikázd fel. A sárgarépát és a gombát tisztítsd meg, és szeld fel tetszés szerint. A cukkinit is karikázd fel.
Hevíts olajat, dinszteld meg a hagymákat. Utána dobd bele a húst, és fehéredésig kevergesd, majd pirítsd meg. Szedd ki a csirkét, ugyanabba a zsiradékba rakd a sárgarépát, a gombát és a cukkinit. Szórj rá bazsalikomot, majd önts hozzá kevés vizet. Állandóan kevergetve párold körülbelül öt-hat percig.
Vajazz ki egy tepsit vagy tűzálló tálat. Rakd alulra a zöldséget, a cukkiniből hagyj ki néhány karikát. Pakold rá a húst, borítsd le tejszínnel, szórd meg reszelt sajttal, és díszítsd cukkinikarikákkal. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon körülbelül 20 perc alatt süsd rá a sajtot.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept