A legfinomabb zöldborsófőzelék receptje

Így nem lesz csomós a rántás

Friss borsóból a legjobb, de mirelitből is isteni lesz.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Mivel tavasz csak három hónapig van egy évben, a friss, zsenge zöldborsó is csak korlátozott ideig hozzáférhető, egyéb esetekben valamilyen tartósított változatot kell választanod.

Ahhoz, hogy a főzeléked igazán jóra sikeredjen, elengedhetetlen, hogy a rántás ne legyen csomós, erre figyelj nagyon!

Zöldborsófőzelék

Hozzávalók:

  • 70 dkg zöldborsó
  • 4 dkg liszt
  • 2 l víz
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 dl tejszín
  • 1 csokor petrezselyem
  • olaj

Elkészítés ideje:

40 perc.

Elkészítés menete:

Végy egy nagy lábast, szórd bele a szemeket, majd öntsd fel annyi vízzel, hogy teljesen ellepje, és még a borsó felett is legyen nagyjából 1 deciliternyi. Tedd nagy lángra, sózd, és várd meg, amíg felforr. Forrás után vedd kis lángra. Ezután egy kisebb lábasban pirítsd meg olajon a felkockázott hagymát. Amikor már üveges, vedd le a tűzről, adj hozzá 2 dekagramm lisztet, nagyon gyors mozdulatokkal keverd össze, majd tedd vissza a tűzre, és kevergesd addig, amíg aranybarna nem lesz.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ha ez megvan, vedd le, öntsd fel 2 deciliter vízzel, miközben folyamatosan kevered, így nem lesz csomós. A bugyogó borsóhoz vágj a lábasba petrezselymet, majd szép lassan kezdd el bele adagolni a rántást, folyamatos kevergetés mellett. Amikor kezd besűrűsödni, add hozzá a tejszínt is, várd meg, amíg buggyan egyet, és már el is készültél vele.

A kép a freeblogról származik.

Hazai finomságok

Egy finom hazai íz bármikor jóleshet, akárhol jársz is a világban. Nézz be galériánkba néhány ötletért!

A legkedveltebb hazai specialitások

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük