kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Vizes piskóta recept

A tökéletes vizes piskóta receptje - Ezek a bevált arányok a pillekönnyű tésztához

Ez a vizes piskóta sütés után sem esik össze, nem ragad le, és isteni.

Szerző: Papp Cecília
Forrás: Femina.hu

A vizes piskóta garantáltan pihe-puha, könnyű vele bánni, és kisebb a hibázási lehetőség, mint ha hagyományos tésztát sütnél. Variáld pudinggal, lekvárral, tortakrémmel vagy gyümölccsel.

Vizes piskóta

Hozzávalók 16 szelethez:

  • 8 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál porcukor
  • 6 evőkanál víz
  • 6 tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • csipet só

Elkészítés ideje:

Elkészítés: 15 perc, sütés: 25 perc

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, és a sárgákat a cukorral keverd habosra, majd adj hozzá négy evőkanálnyi vizet. Forgasd hozzá a sütőporral és sóval vegyített lisztet. A tojásfehérjét verd kemény habbá a maradék vízzel, és fakanállal óvatosan dolgozd a masszába.

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és oszlasd el benne egyenletesen a homogén tésztát. Előmelegített sütőben 180 fokon süsd aranybarnára 25-30 perc alatt. Legalább tíz percig ne nyisd ki az ajtót, különben a piskóta összeesik. Ellenőrizd tűpróbával, tehát szúrj bele egy hegyes kést vagy tűt. Ha nem ragad rá massza, a tésztát kiveheted a sütőből.

További tudnivalók:

  • Vegetáriánus

Csodás sütik piskótából

A piskóta egyszerűbb és bonyolultabb desszertek alapja is lehet. Ebben a galériában kedvedre válogathatsz a jobbnál jobb receptek között.

Még nincs hozzászólás

Vajas piskóta mandulaforgáccsal

Tedd különlegessé a klasszikus piskótát mandulaforgáccsal!
Recept

Gyümölcsös-túrós piskóta

Édesítsd meg a napodat a gyümölcsös-túrós piskótával!
Recept
Főzőiskola

Blog.hu ajánló

    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.