kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Vasalt csirkecomb

Egyszerű vasalt csirkecomb zöldfűszeres pácban
Így jó ropogós lesz

A vasalt csirkecomb stresszmentes, gyors és zamatos főfogás.

Szerző: Papp Cecília
Forrás: Femina.hu

Nyugi, nincs szükség a vasalódra ahhoz, hogy a csirkecomb szép sima legyen. Elég egy kisebb, vízzel teli edény. A fűszeres vasalt csirkecomb bármilyen salátával, de a hagyományos köretekkel is fantasztikus.

Vasalt csirkecomb

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 csirkefelsőcomb
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál mustár
  • 1/2 póréhagyma
  • 1/2 teáskanál rozmaring
  • 1/2 teáskanál bazsalikom
  • bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

Elkészítés: 15 perc, sütés: 15 perc

Elkészítés:

A csirkecombokat mosd meg, filézd ki. Tehát a vastag részüket késsel oldalirányban vágd be, lapítsd szét, és vedd ki a csontot. Készítsd el a pácot: egy zárható edénybe önts olívaolajat, keverd hozzá a mustárt, az apróra vágott póréhagymát, a rozmaringot, a bazsalikomot, a sót és a borsot. Rakd bele a húst, és lefedve tedd egy éjszakára a hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek. 

Másnap a pác levét csepegtesd le a húsról. Egy serpenyőben forrósíts olajat, amikor már serceg, forgasd bele a combokat. A csirke tetejére helyezz egy vízzel teli lábost. Időnként mozgasd meg az alkalmi vasalót, a húst pedig forgasd át, hogy mindkét oldala jól átsüljön. Körülbelül 15 perc elegendő ahhoz, hogy a csirke belül puha, kívül ropogós legyen.

A legjobb variációk csirkecombra

Az ízletes és könnyen beszerezhető alsó- vagy felsőcombot rengeteg módon elkészítheted. Kattints a legjobb változatokért!

Húsok bontása - szakértői tanácsok

Bár a hentes szívesen kiporciózza a húst, egy háziasszonynak nem árt tisztában lenni azzal, hogy lehet szétbontani a nagyobb nyers húsokat. Videónkból megtudhatod.

Még nincs hozzászólás

Töltött csirke

A klasszikus töltött csirke remek választás, ha hétvégén együtt ebédel az egész család.
Recept

Csirkefasírt

Ha egy kis változatosságra vágysz, készíts sajttal megbolondított, fűszeres csirkefasírtot.
Recept
Főzőiskola
    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.