kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Vasalt csirkecomb

Egyszerű vasalt csirkecomb zöldfűszeres pácban
Így jó ropogós lesz

A vasalt csirkecomb stresszmentes, gyors és zamatos főfogás.

Szerző: Papp Cecília
Forrás: Femina.hu

Nyugi, nincs szükség a vasalódra ahhoz, hogy a csirkecomb szép sima legyen. Elég egy kisebb, vízzel teli edény. A fűszeres vasalt csirkecomb bármilyen salátával, de a hagyományos köretekkel is fantasztikus.

Vasalt csirkecomb

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 csirkefelsőcomb
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál mustár
  • 1/2 póréhagyma
  • 1/2 teáskanál rozmaring
  • 1/2 teáskanál bazsalikom
  • bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

Elkészítés: 15 perc, sütés: 15 perc

Elkészítés:

A csirkecombokat mosd meg, filézd ki. Tehát a vastag részüket késsel oldalirányban vágd be, lapítsd szét, és vedd ki a csontot. Készítsd el a pácot: egy zárható edénybe önts olívaolajat, keverd hozzá a mustárt, az apróra vágott póréhagymát, a rozmaringot, a bazsalikomot, a sót és a borsot. Rakd bele a húst, és lefedve tedd egy éjszakára a hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek. 

Másnap a pác levét csepegtesd le a húsról. Egy serpenyőben forrósíts olajat, amikor már serceg, forgasd bele a combokat. A csirke tetejére helyezz egy vízzel teli lábost. Időnként mozgasd meg az alkalmi vasalót, a húst pedig forgasd át, hogy mindkét oldala jól átsüljön. Körülbelül 15 perc elegendő ahhoz, hogy a csirke belül puha, kívül ropogós legyen.

A legjobb variációk csirkecombra

Az ízletes és könnyen beszerezhető alsó- vagy felsőcombot rengeteg módon elkészítheted. Kattints a legjobb változatokért!

Húsok bontása - szakértői tanácsok

Bár a hentes szívesen kiporciózza a húst, egy háziasszonynak nem árt tisztában lenni azzal, hogy lehet szétbontani a nagyobb nyers húsokat. Videónkból megtudhatod.

Még nincs hozzászólás

Bakonyi csirkeszárnyak

A bakonyi csirkeszárnyak igazi magyar fogás, sok paprikával, gombával és különleges szafttal.
Recept

Túróval töltött csirkecomb

Újíts egy kicsit! Legközelebb töltsd ízesített túróval a csirkecombokat. Sokszor fogod ezután így készíteni.
Recept
Főzőiskola
    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.