Házi vaníliás karika csokiba mártva - Legalább úgy fogod szeretni, mint a boltit

Nem bánod meg, ha rögtön dupla adag vaníliás karikát készítesz.

Házi vaníliás karika csokiba mártva - Legalább úgy fogod szeretni, mint a boltit
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Kezdődjön a karácsonyi kekszgyártás, méghozzá egy megunhatatlan kedvenccel. A vaníliás karika tésztáját már a sütés előtti estén rövid idő alatt összegyúrhatod, majd másnap megformázhatod és megsütheted. Az elkészült édességeket rögtön fogyaszthatod, de jól zárható dobozban hosszabb ideig tárolhatod is. Kard Éva receptje pont jókor jön.

Vaníliás karika

Hozzávalók 30 személyre

  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 12 dkg porcukor
  • 10 dkg étkezési keményítő
  • 2 tojássárga
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • csipet só
  • 1 citrom reszelt héja
  • 12,5 dkg étcsoki
Recept idők

Elkészítés:

Tedd egy tálba a lisztet, az étkezési keményítőt, a vaníliás cukrot, a porcukrot, a sütőport, egy csipet sót és a reszelt citromhéjat, majd alaposan keverd össze. Add hozzá a felkockázott hideg vajat, és kezdd el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, rakd hozzá a tojássárgákat, és gyors mozdulatokkal gyúrd össze a tésztát. Csomagold fóliába, és tedd a hűtőbe legalább négy órára vagy egy egész éjszakára.

Pihentetés után a hűtőből kivett kemény tésztát alaposan gyúrd át, és lisztezett felületen nyújtsd ki körülbelül egy centi vastagra. Pogácsaszaggatóval szúrd ki a tésztát. Egy kisebb formával vagy egy kupakkal lyukaszd ki mindegyik karika közepét.

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, majd egymástól kicsit távolabb helyezd rá a tésztákat. Arra ügyelj, hogy legyen közöttük néhány centis távolság, mert sütés közben kissé megnövekednek. Helyezd előmelegített sütőbe, és 170 fokon körülbelül tíz perc alatt süsd szép világosra. A sütőből kivéve a tepsiben hagyd teljesen kihűlni. Ne próbálkozz meg melegen felszedni a papírról, mert a tészta akkor még lágy és törékeny.

A mázhoz a jó minőségű csokit olvaszd fel vízgőz felett, majd egy ecset segítségével kend le vele a karikákat. Helyezd vissza a csokis felével lefelé a sütőpapírra, majd hagyd teljesen megdermedni. Végül egy mozdulattal vedd fel a karikákat a sütőpapírról.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük