Vaníliás, gesztenyés kifli kelt tésztából

Érdemes dupla adagot sütni belőle

A vaníliás, gesztenyés kifli igazi őszi-téli finomság. Nagy előnye, hogy dobozban sokáig friss marad.

Vaníliás, gesztenyés kifli kelt tésztából
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha megkóstolod a vaníliás, gesztenyés kiflit, nem fogsz tudni egy-két darabnál megállni. Ha tovább szeretnéd fokozni a látványt és az élvezetet, a süti végeit mártsd csokiba. A gesztenyés masszába pedig rumot is keverhetsz.

Vaníliás-gesztenyés kifli

Hozzávalók 36 darabhoz

  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 4 dkg élesztő
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl tej
  • 1 teáskanál cukor
  • csipet só

Töltelék

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 2 evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál vaj

Forgatáshoz

  • 1 csomag vaníliás cukor
  • porcukor
Recept idők

Elkészítés:

A tejet langyosítsd meg, dobd bele a cukrot, az élesztőt, és tedd félre, míg felfut. Körülbelül 10-15 perc alatt jól megemelkedik. A liszthez rakj egy csipet sót, és a vajjal morzsold össze. Add hozzá a porcukrot, a felfuttatott élesztőt és a tejfölt. Takard le, majd keleszd egy órán át. Közben készítsd el a tölteléket. A gesztenyemasszát nyomkodd meg villával, keverd hozzá a porcukrot és a vajat.

Pihentetést követően nyújtsd ki a tésztát lisztezett felületen körülbelül három milliméteresre, szaggasd ki nagyobb, kör alakú kiszúróval, és kanalazz a közepébe a gesztenyés töltelékből. Tekerd fel, azaz formázz belőle kiflit. Rendezd a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben 150 fokon süsd meg körülbelül 15 perc alatt. Vigyázz, mert gyorsan pirul. Még melegen forgasd meg a kifliket vaníliás porcukorban.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük