Szaftos, vaníliás almafelfújt - Egyszerűen szuper ez a recept

A hideg téli esték kedvelt desszertje a gazdag ízvilágú, meleg almafelfújt. Hétköznapokra is kiváló.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az almához minden évszakban könnyen hozzájuthatsz, így a gyümölcsös édességeket a legnagyobb hidegben sem kell nélkülöznöd. Használd fel például felfújtakhoz. A zsemlét helyettesítheted kaláccsal vagy kiflivel, tej helyett pedig tejszínnel is kipróbálhatod, ettől még krémesebb lesz a sütemény.

Vaníliás almafelfújt

Hozzávalók 8 szelethez

  • 4 alma
  • 4 szikkadt zsemle
  • 4 dl tej
  • 5 evőkanál porcukor
  • 5 dkg mazsola
  • 5 dkg dió
  • 4 tojás
  • 4 dkg vaj
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • késhegynyi szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

Az almát hámozd meg, távolítsd el a magházat, és szeleteld vékonyra. A zsemlét vágd ujjnyi vastag darabokra, és rendezd vajjal kikent, tűzálló sütőformába.
A tojássárgát dolgozd habosra a porcukorral, a vaníliás cukorral, az őrölt fahéjjal, a szerecsendióval, a szegfűszeggel, majd öntsd hozzá a tejet. A keverék felét locsold a zsemlére, helyezd rá a felszeletelt almát, és morzsold rá a vajat. Szórd rá a mazsolát és a diót, majd mehet rá a maradék tojásos-cukros massza is, ettől lesz kellően szaftos a sütemény. Kanalazd a tetejére a kristálycukorral kemény habbá vert tojásfehérjét.

Tedd a felfújtat előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd aranybarnára 20-25 perc alatt. Ha a hab túl gyorsan kezd pirulni, takard le egy sütőpapírral. Ha kész, vedd ki a sütőből, és hagyd kihűlni. Ezután ízlés szerint hintsd meg porcukorral, és felszeletelve kínáld.
 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük