Vaníliakrémes képviselőfánk, csokoládészósszal

Édességre fáj a fogad? Készítsd el a páratlan vaníliakrémes, csokoládészószos képviselőfánkot!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A képviselőfánkot egyszerűen nem lehet nem szeretni, pláne, ha olyan finomságokkal gazdagítod, mint a vaníliás krém vagy a csokoládéöntet. Bár tény, hogy elkészítése eléggé időigényes, és nem árt némi tapasztalat hozzá a konyhában, biztosan a család apraja-nagyja örülni fog neki, ha kipróbálod receptünket.

Klasszikusan
Hosszúkásan, habbal

Kösd hát fel a kötényed, keverj be egy adag fánktésztát, melegítsd be a sütőt, és ugorj neki a vaníliakrém elkészítésének!

Vaníliakrémes képviselőfánk csokoládészósszal

Hozzávalók a tésztához:

  • 10 dkg finomliszt
  • 7 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 1 dl víz
  • 1 dl tej

Hozzávalók a vaníliakrémhez:

  • 3 dl tej
  • 3 evőkanál kukoricakeményítő
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 tojássárgája

Hozzávalók a csokiszószhoz:

  • 10 dkg étcsoki
  • 5 dl tej
  • 3 tojássárgája
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál liszt

A vajat vágd kisebb kockákra, és tedd egy serpenyőbe. Öntsd rá a tejet és a vizet, majd kezdd el melegíteni. Amikor felforrt, vedd le a tűzről, és keverd hozzá a lisztet. 4-5 percig folyamatosan keverd, majd a felvert tojást adagold hozzá kisebb részletekben. Ha a massza már sima, jól keverhető, és lágy állagú, akkor nem kell bele az összes tojás.

Egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezd bele a fánktésztát egy teáskanál segítségével. Lehetőleg viszonylag messze kerüljenek a kupacok egymástól. Előmelegített sütőbe tedd be a tepsit, de az első 20 percben semmiképpen ne nyisd ki.

A cukrot a keményítővel, a vaníliakivonattal és pici tejjel keverd simára. Add hozzá a maradék tejet, és forrald fel. Amikor kicsit kihűlt, keverd hozzá a tojássárgát, és hűtsd le teljesen. A tetejére tegyél egy fóliadarabot, így nem fog összebőrösödni a teteje. A kész fánkocskák közé kenj a vaníliakrémből, és ragaszd őket össze. A csokiszószhoz a cukrot a tojássárgával, a liszttel és a tejjel keverd ki.

A csokiszószhoz a cukrot a tojássárgával, a liszttel és 2 dl tejjel keverd ki. A többi tejet forrald fel a darabokra tört csokival. Öntsd hozzá a tojásos masszát, és sűrítsd be. A képviselőfánkok tetejét locsold meg ezzel az öntettel.

Minden, ami a tökéletes sütihez kell

Nézegess képeket!

Elolvasom

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük