Egyszerű tejszínes túrótorta

Nagy családi kedvenc lesz

Ne várj semmilyen alkalomra, süsd meg ezt az ínycsiklandó túrótortát még ezen a hétvégén!

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A nagyszerű túrótorta tésztája puha, a bele kerülő krém pedig könnyű és lágy. Most kapható vagy mirelit gyümölcsökkel is megpakolhatod. Az egyik legfinomabb túrós édesség, amit valaha kóstoltál. 

Túrótorta

Hozzávalók 12 szelethez

Tészta

  • 3 tojás
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só

Krém

  • 25 dkg túró
  • 25 dkg gyümölcs
  • 5 dl habtejszín
  • 5 púpozott evőkanál porcukor
  • 1 zacskó zselatin
  • 1 citrom

Tetejére

  • 12 g tortazselé
Recept idők

Elkészítés:

Először készítsd el a piskótát. Egy csipet sóval verd kemény habbá a tojásfehérjét. Egy másik tálban keverd ki a cukrot a tojássárgákkal. Ehhez dolgozd hozzá a sütőporral elegyített lisztet, majd laza mozdulatokkal forgasd bele a habbá vert fehérjét. Tedd a masszát vajjal megkent, kilisztezett tortaformába, egyengesd el, és 180 fokon 25-30 perc alatt süsd meg.

Közben készítsd el a krémet. A túróhoz add hozzá a citrom héját, levét, a vaníliás cukrot, a porcukrot és az 1 deci forró vízben feloldott zselatint. Végül dolgozd hozzá a kemény habbá vert tejszínt, és tedd félre egy kicsit. Ha kihűl a piskóta, egy széles késsel kend rá a túrókrémet, és pakold meg gyümölcsökkel. Végül a zselét készítsd el a zacskón lévő utasítás szerint, és öntsd le vele a tortát. Rakd hűtőbe, és legalább négy órán keresztül hagyd dermedni.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük