kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

4 fincsi túrós süti

4 fincsi túrós süti
A nagyi receptjeiből

Ha szereted az egyszerű és finom desszerteket, ne keresgélj tovább! Készíts el egyet ezek közül, és biztosan meg leszel elégedve az eredménnyel!

Szerző: Jech Enikő
Forrás: Femina.hu
2008.03.15.

Túrós pite

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 tojás
  • 4 evőkanál tej

A töltelékhez:

  • 50 dkg túró
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg vaníliás cukor
  • 6 tojás
  • 3 evőkanál morzsa

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. A sütőporral elkevert lisztet morzsold el a vajjal, a cukorral, az egész tojással, és egy kevés tejjel gyúrd lágy tésztává a masszát. A tészta egyik felét nyújtsd körülbelül fél cm vastagra, és fektesd egy kisebb tepsibe. Hintsd a tetejére a morzsát. A töltelékhez keverd habosra az 5 tojás sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral, majd add hozzá a túrót, a mazsolát, és óvatosan keverd hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjét. A tepsibe fektetett tésztára simítsd rá a tölteléket, majd helyezd a tetejére a másik kinyújtott tésztalapot. Szurkáld meg a tetejét, kend meg a felvert tojással, és told a sütőbe. Süsd 30 percig, amíg szép aranysárga nem lesz. Várd meg, amíg kihűl, vágd kockákra, majd hintsd meg vaníliás porcukorral.

Túrós-joghurtos zsemle

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 40 dkg túró
  • 4 dkg friss élesztő
  • 1 dl joghurt
  • 1 tojássárgája
  • 1 teáskanál só
  • csipetnyi cukor

Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Futtasd fel 1 dl langyos vízben az élesztőt a cukorral, majd öntsd a liszthez, és keverd össze. Add hozzá a túrót, a sót és 1 dl meleg vizet. Gyúrj rugalmas tésztát a masszából. Szórd meg két kanál liszttel, takard le, és hagyd egy órát kelni. Lisztezett gyúródeszkán dolgozd át újra, majd formálj belőle 12 egyenlő nagyságú kiscipót - zsemlét -, és helyezd őket kivajazott sütőlemezre. A joghurtot keverd össze a tojássárgájával, majd kend meg vele a zsemlék tetejét. 15 percig meleg helyen hagyd kelni, majd told a sütőbe 20 percre.

Túrós perec

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg túró
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kiskanál sütőpor
  • csipetnyi só

A tetejére:

  • 5 dkg vaníliás porcukor
  • 1 tojássárgája

Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Morzsold el a lisztet a vajjal, add hozzá a cukrot, a sütőport, az áttört túrót, majd ízesítsd sóval, reszelt citromhéjjal és a vaníliás cukorral, és dolgozd jól össze. Az így kapott tésztát vágd tíz felé, és sodorj belőlük rudacskákat. A rudakat formáld pereccé - körülbelül 10 darab lesz -, és helyezd a sütőpapírral bélelt tepsibe. A perecek tetejét kend meg tojássárgájával, tedd a sütőbe, és 10 perc alatt süsd meg. Még melegen hintsd meg a vaníliás porcukorral.

Túrós-cseresznyés muffin

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg cseresznye
  • 10 dkg túró
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg margarin
  • 5 dkg cseresznyelekvár
  • 2 dl tej
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 narancs reszelt héja
  • csipetnyi só

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. A formába helyezz papír sütőformákat, vagy kend ki vajjal a mélyedéseket. A túrót törd át a szitán, keverd össze a porcukorral és a reszelt narancshéjjal. Magozd ki a cseresznyét - 12 szemet tegyél félre későbbre, a díszítéshez -, és vágd apróra. Keverd össze a lisztet, a sütőport és a sót. A kétféle cukrot és a vajat verd habosra kézi mixerrel, majd egyesével add hozzá a tojásokat, a tejet és a cseresznyelekvárt. Öntsd hozzá a lisztes keveréket, és keverd addig, amíg sima, csomómentes tésztát kapsz. Forgasd bele a cseresznyét. A muffinformákat töltsd meg félig a tésztával, tegyél a tetejére 1-1 kanál túrót, majd önts rá ismét tésztát. Nyomj 1-1 cseresznyét a tészták tetejére, és tedd a sütőbe 25-30 percre. Ha elkészült, hagyd a formában, amíg kihűl.

Még nincs hozzászólás

Juhtúrós körözött recept

A markáns ízű krém bármikor jól jöhet, készíthetsz belőle nyugodtan nagyobb adagot is, úgyis elfogy.
Recept

Rakott túrós tészta

Rakott tésztából készíthetsz sósat és édeset egyaránt, most az utóbbira mutatunk egy változatot.
Recept
Főzőiskola
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.