kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

4 fincsi túrós süti

4 fincsi túrós süti
A nagyi receptjeiből

Ha szereted az egyszerű és finom desszerteket, ne keresgélj tovább! Készíts el egyet ezek közül, és biztosan meg leszel elégedve az eredménnyel!

Szerző: Jech Enikő
Forrás: Femina.hu
2008.03.15.

Túrós pite

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 tojás
  • 4 evőkanál tej

A töltelékhez:

  • 50 dkg túró
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg vaníliás cukor
  • 6 tojás
  • 3 evőkanál morzsa

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. A sütőporral elkevert lisztet morzsold el a vajjal, a cukorral, az egész tojással, és egy kevés tejjel gyúrd lágy tésztává a masszát. A tészta egyik felét nyújtsd körülbelül fél cm vastagra, és fektesd egy kisebb tepsibe. Hintsd a tetejére a morzsát. A töltelékhez keverd habosra az 5 tojás sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral, majd add hozzá a túrót, a mazsolát, és óvatosan keverd hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjét. A tepsibe fektetett tésztára simítsd rá a tölteléket, majd helyezd a tetejére a másik kinyújtott tésztalapot. Szurkáld meg a tetejét, kend meg a felvert tojással, és told a sütőbe. Süsd 30 percig, amíg szép aranysárga nem lesz. Várd meg, amíg kihűl, vágd kockákra, majd hintsd meg vaníliás porcukorral.

Túrós-joghurtos zsemle

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 40 dkg túró
  • 4 dkg friss élesztő
  • 1 dl joghurt
  • 1 tojássárgája
  • 1 teáskanál só
  • csipetnyi cukor

Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Futtasd fel 1 dl langyos vízben az élesztőt a cukorral, majd öntsd a liszthez, és keverd össze. Add hozzá a túrót, a sót és 1 dl meleg vizet. Gyúrj rugalmas tésztát a masszából. Szórd meg két kanál liszttel, takard le, és hagyd egy órát kelni. Lisztezett gyúródeszkán dolgozd át újra, majd formálj belőle 12 egyenlő nagyságú kiscipót - zsemlét -, és helyezd őket kivajazott sütőlemezre. A joghurtot keverd össze a tojássárgájával, majd kend meg vele a zsemlék tetejét. 15 percig meleg helyen hagyd kelni, majd told a sütőbe 20 percre.

Túrós perec

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg túró
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kiskanál sütőpor
  • csipetnyi só

A tetejére:

  • 5 dkg vaníliás porcukor
  • 1 tojássárgája

Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Morzsold el a lisztet a vajjal, add hozzá a cukrot, a sütőport, az áttört túrót, majd ízesítsd sóval, reszelt citromhéjjal és a vaníliás cukorral, és dolgozd jól össze. Az így kapott tésztát vágd tíz felé, és sodorj belőlük rudacskákat. A rudakat formáld pereccé - körülbelül 10 darab lesz -, és helyezd a sütőpapírral bélelt tepsibe. A perecek tetejét kend meg tojássárgájával, tedd a sütőbe, és 10 perc alatt süsd meg. Még melegen hintsd meg a vaníliás porcukorral.

Túrós-cseresznyés muffin

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg cseresznye
  • 10 dkg túró
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg margarin
  • 5 dkg cseresznyelekvár
  • 2 dl tej
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 narancs reszelt héja
  • csipetnyi só

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. A formába helyezz papír sütőformákat, vagy kend ki vajjal a mélyedéseket. A túrót törd át a szitán, keverd össze a porcukorral és a reszelt narancshéjjal. Magozd ki a cseresznyét - 12 szemet tegyél félre későbbre, a díszítéshez -, és vágd apróra. Keverd össze a lisztet, a sütőport és a sót. A kétféle cukrot és a vajat verd habosra kézi mixerrel, majd egyesével add hozzá a tojásokat, a tejet és a cseresznyelekvárt. Öntsd hozzá a lisztes keveréket, és keverd addig, amíg sima, csomómentes tésztát kapsz. Forgasd bele a cseresznyét. A muffinformákat töltsd meg félig a tésztával, tegyél a tetejére 1-1 kanál túrót, majd önts rá ismét tésztát. Nyomj 1-1 cseresznyét a tészták tetejére, és tedd a sütőbe 25-30 percre. Ha elkészült, hagyd a formában, amíg kihűl.

Még nincs hozzászólás
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.