kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Túrós-sajtos rúd

Ropogós túrós-sajtos rúd
Az egyik legjobb sós rágcsa

Ha soha nem sütöttél még túrós-sajtos rudat, ez akkor is menni fog. Elronthatatlan receptet mutatunk.

Szerző: Papp Cecília
Forrás: Femina.hu

Nagy vendégjáráskor a túrós-sajtos rúd ideális megoldás, hiszen nincs vele sok munka, finom és kiadós. Bár nincs az a mennyiség, ami elegendő lenne belőle. Fűszerekkel, magokkal tovább tuningolhatod. A túrótól a tészta könnyű lesz. Ha jobban tetszik, kockára, rombusz alakúra is vághatod.

Túrós-sajtos rúd

Hozzávalók 35 darabhoz:

  • 25 dkg túró
  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg sajt
  • 1 tojás
  • 1 kávéskanál só

Elkészítés ideje:

Elkészítés: 20 perc, pihentetés: 1 óra, sütés: 15 perc

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, morzsold el a puha vajjal, a sóval, add hozzá a villával áttört, azaz jól megnyomkodott túrót, majd gyúrd össze. Ha a tészta összeáll, könnyen nyújtható, fóliázd le, tedd a hűtőbe legalább két órára. Akár egy egész éjszakán át is a hidegen hagyhatod.

Pihentetést követően a tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki körülbelül fél centi vastagra. Kend meg villával felvert tojással, és szórd meg a reszelt sajttal. Vágj késsel vagy derelyevágóval egy-másfél centi széles és tetszőleges hosszúságú rudakat. Pakold a sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól kicsit távolabb. Told előmelegített sütőbe, és 190 fokon körülbelül 15-20 perc alatt süsd a tésztát szép pirosra, ropogósra. Hagyd a tepsiben kihűlni, utána szedd csak ki.

A legjobb pogácsák

Ha legközelebb sós sütire vágysz, készíts pogácsát! Itt egyszerűbb, bonyolultabb, gyors és időigényes receptet is találsz. Közös bennük, hogy abbahagyhatatlanok. Kattints válogatásunkra!

Így töltsd meg a húst!

A húsok megtöltése nem egyszerű feladat, és a folyamat számos pontján el lehet rontani. Kiss Sándor chef megmutatja, hogyan és mivel töltsd meg a húsokat.

Még nincs hozzászólás

Juhtúrós-sajtos pogácsa

Ezzel a juhtúrós pogácsával nagyon egyszerű dolgod lesz. Nagyon puha, karakteres és letehetetlen.
Recept

Sajtos ropi

A sajtos ropit megszórhatod szezámmaggal, és ehetsz hozzá mártogatóst. Sokkal jobb, mint az, ha a boltban vetted volna.
Recept
Főzőiskola
hirdetés
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.