Omlós túrós bocisüti

Mutatós finomság nagyon egyszerűen

A pillekönnyű tészta az ízesített túrós töltelékkel ellenállhatatlanul finom és rendkívül csábító.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha nem akarod túlbonyolítani a desszertkészítést, mégis káprázatos édességet szeretnél az asztalra tenni, a bocisütinél aligha van jobb választás. A túrós töltelékbe kókuszt is keverhetsz. Nem bánod meg, ha az egyik legjobb házi sütit Kard Éva receptje szerint készíted el.

Túrós bocisüti

Hozzávalók 16 darabhoz

A tésztához

  • 35 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 4 tojás
  • 2,5 dl tej
  • 1 dl étolaj
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • csipet só

A töltelékhez

  • 25 dkg túró
  • 10 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál búzadara
  • 2 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 1 citrom
Recept idők

Elkészítés:

Tedd a porcukrot és a vaníliás cukrot egy tálba, add hozzá a tojások sárgáját, és dolgozd simára. Kevergetve először csorgasd hozzá az étolajat, majd a tejet is. A lisztet vegyítsd a sütőporral, a szódabikarbónával, a kakaóval és egy csipet sóval, majd kanalazd a cukros, tojásos elegyhez. A fehérjét a kristálycukorral verd kemény habbá, és fakanállal óvatosan forgasd a masszához.

A tepsit béleld ki sütőpapírral, majd egyenletesen öntsd bele a tésztát. Add a túróhoz a cukrokat, a búzadarát, a tojást, a vajat, a citrom reszelt héját, és alaposan keverd össze. Ezután kanalazz belőle kisebb halmokat a tepsiben lévő tészta tetejére. Rakd előmelegített sütőbe, és süsd meg 170 fokon 35-40 perc alatt. A sütőből kivéve hagyd a tepsiben hűlni, majd a sütőpapírral együtt emeld át egy rácsra, és hűtsd ki teljesen. Tálalás előtt szórd meg porcukorral, és szeleteld fel.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük