kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Túrókrémes rétestorta

Ropogós túrókrémes rétestorta
Így nem esik össze a krém

Íme, egy nagy kedvenc új köntösben. A túrókrémes rétestorta a nagyit is meghódítaná.

Szerző: Papp Cecília
Forrás: Femina.hu

A hagyományos réteslap készítése időigényes, és nem ártanak hozzá tapasztalt kezek. A munkaidőt, az idegeskedést és az energiát is jócskán csökkentheted, ha készen kapható réteslapokat használsz. Ez semmit nem von le a túrókrémes rétestorta értékéből. Kard Éva receptje sok trükköt tartogat kevésbé tapasztaltaknak is.

Túrókrémes rétestorta

Hozzávalók 12 szelethez:

Hozzávalók a ropogós tésztához
  • 8 réteslap
  • 5 dkg vaj
  • 1 tojás
Hozzávalók a túrókrémhez
  • 25 dkg túró
  • 15 dkg porcukor
  • 4 tojássárgája
  • 4 dkg étkezési keményítő
  • 3,5 dl habtejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1,5 dl tej
  • 1 dkg porzselatin
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1/2 dl víz

Elkészítés ideje:

Elkészítés: 25 perc, sütés: 30 perc

Elkészítés:

Tégy egymásra két réteslapot, és rakd egy sütőpapírra. Kend le az olvasztott vajjal és a felvert tojással. Pakolj rá még két réteslapot, majd helyezz rá egy körülbelül 26 centis tortaformát, és éles késsel vágd körbe. Tenyérrel kicsit nyomkodd le. A második réteget is kend le az olvasztott vajjal és a tojással. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg 10-15 perc alatt. Ha szép piros, ropogós, vedd ki a sütőből, és hűtsd ki egészen. A maradék négy réteslappal ugyanígy járj el.

A krémhez a tojássárgákat dolgozd habosra a porcukorral, a vaníliás cukorral és egy csipet sóval. A keményítőt keverd simára kevés tejjel. A maradék tejet vegyítsd másfél deci tejszínnel, és melegítsd forráspontig. Ekkor add hozzá a keményítős keveréket, és forrald fel. Vedd le a tűzről, állandóan kevergetve öntsd forrón a habosra vert tojássárgához, és dolgozd simára.

A vizet melegítsd forráspontig, majd mehet hozzá a porzselatin, jól keverd el, és hűtsd langyosra. Utána öntsd a tejszínes-tojássárgás masszához, dolgozd hozzá a túrót, a reszelt citromhéjat, és hűtsd ki teljesen. A maradék tejszínt verd kemény habbá, és fokozatosan forgasd a túros krémhez.

A tortaformát béleld ki sütőpapírral, helyezd bele az egyik rétestésztát, kanalazd rá a krémet, végül borítsd be a másik lappal. Rakd hűtőbe legalább két órára, csak utána szeleteld.

Káprázatos édességek leveles tésztából

Ezekért a fantasztikus desszertekért mindig érdemes otthon leveles tésztát tartani. Nézd meg az összeállítást, és keress magadnak új kedvenceket!

Így készíts tökéletes tojáshabot!

A meregue-nek is nevezett sült tojáshab igazi koronája lehet a süteménynek. Videónkból kiderül, hogyan kell elkészíteni és kívül ropogósra, belül lágyra sütni.

Még nincs hozzászólás

Tiroli túrós rétes

Az omlós tiroli túrós rétessel a nem túl gyakorlott háziasszonyok is megpróbálkozhatnak.
Recept

Grízes-túrós süti

Nem kell attól tartanod, hogy a grízes-túrós süti száraz lesz. Ez a recept generációk óta változatlan.
Recept
Főzőiskola
    hirdetés
    hirdetés
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.