Mennyei triplacsokis süti lágy krémmel

Puha, könnyű piskótából

A triplacsokis süti a hagyományos piskóta felturbózott változata. Csokifüggőknek kötelező!

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Csoki a tésztában, a krémben és a süti tetején. Kell ennél több a boldogsághoz?  A triplacsokis sütivel képtelenség mellélőni. Végy le vele minden megszállott édességrajongót a lábáról!

Triplacsokis süti

Hozzávalók 16 szelethez

Tésztához

  • 7 evőkanál porcukor
  • 7 tojás
  • 5 dkg étcsoki
  • 4 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál kakaó
  • 1/2 csomag sütőpor

Krémhez

  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg étcsoki
  • 5 evőkanál cukor
  • 2 tojás

Tetejére

  • 20 dkg étcsoki
Recept idők

Elkészítés:

A tojásfehérjéket egy csipet sóval verd kemény habbá. A sárgáját keverd fehéredésig a cukorral. A lisztet szitáld át, vegyítsd a kakaóval, a sütőporral és a darabokra tört csokival. Ezt a keveréket a tojássárgás masszával felváltva forgasd a habhoz. Tedd sütőpapírral bélelt tepsibe, és 180 fokra előmelegített sütőben süsd 20 percig. Legalább 10 percig ne nyitogasd a sütőajtót, különben a tészta összeeshet. Ha a piskóta elválik a tepsi szélétől, biztosan jó. 

A krémhez a tojásokat jól keverd ki a cukorral, és lassú tűzön olvaszd össze a csokival. Közben folyamatosan kevergesd, sűrítsd be, és tedd félre hűlni. Ha a massza langyos, keverd hozzá a vajat is. A piskótatésztát vágd ketté, kend meg a krémmel. Végül vízgőz felett olvaszd fel az étcsokit, és gyors mozdulatokkal, széles késsel kend a süti tetejére. Várd meg, amíg megszilárdul, majd vágd fel tetszés szerint.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük