4 isteni torta, sütés nélkül

Percek alatt elkészíthető

Nem akarsz sütni, de ennél valami finomat? Állíts össze egyet tortáink közül. A sütőt sem kell bekapcsolnod, csak keverd össze a hozzávalókat!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nemcsak órákon át tartó konyhában sürgölődéssel állíthatsz elő gasztronómiai remekeket. Sőt, még tapasztalt háziasszonynak sem kell lenned ahhoz, hogy összeüss egy frissítő tortát.

Az alábbi isteni sütiket nem is nevezhetjük tulajdonképpen sütinek, hiszen nem kell használnod a sütőt az elkészítésükhöz. Ez persze semmit nem von le az értékükből.

Pikáns citromtorta

Hozzávalók:

  • 10 dkg babapiskóta
  • 5 dkg vaj
  • 3 csomag zselatin
  • 20 dkg mascarpone
  • 2 dl tejszín
  • 3 evőkanál porcukor
  • 2 citrom

A kekszet törd egészen apróra, és keverd össze a felolvasztott vajjal. A keveréket simítsd egy 20 cm átmérőjű, kipattintható tortaforma aljára, és 5 percre tedd a mélyhűtőbe.

A zselatint készítsd el a csomagoláson olvasható leírás szerint. Keverd össze a mascarponét, a porcukrot és a kemény habbá vert tejszínt, majd add hozzá az egyik citrom levét és reszelt héját, valamint a zselatint. Ezt a krémet simítsd rá a tortaformában lévő kekszmasszára. A másik citromot alaposan mosd meg, szeleteld fel, a szeleteket is vágd félbe, és tedd a torta tetejére. Tedd hűtőbe, amíg meg nem dermed.

Gyümölcsös tiramisutorta

Hozzávalók:

  • 1 doboz ananászkonzerv
  • 1 doboz őszibarackkonzerv
  • 10 szem eper
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 csomag babapiskóta
  • 3 tojássárgája
  • 25 dkg mascarpone
  • 1,5 dl joghurt
  • 1 narancs reszelt héja

Az ananászt és a barackot csöpögtesd le, a levét tedd félre, az epret csumázd le, és szeleteld fel. A három tojássárgáját keverd el a cukorral, majd a mascarponéval és a joghurttal. A piskótát áztasd bele az ananász- vagy a baracklébe, tegyél egy réteget belőle egy tál aljára, takard be a gyümölccsel. Erre jöhet a krém. Erre szórj egy kis reszelt narancshéjat. Ezt addig folytasd, míg a hozzávalók elfogynak, a tetejére krém kerüljön és narancshéj. Tálalás előtt tedd hűtőbe két órára.

Túrótorta

Hozzávalók:

  • 25 dkg túró
  • 3 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg mascarpone
  • fél csomag zselatin
  • egy doboz málna vagy eper
  • babapiskóta
  • reszelt citromhéj

A túrót keverd ki a cukrokkal és a tojások sárgájával. Majd keverd össze a mascarponéval is. Oldd fel a zselatint, ahogy a csomagolásán szerepel, és ezt add a túrós masszához, majd jól keverd el. Egy tálat bélelj ki folpackkal, az aljára rétegezz málnát vagy félbevágott epreket, majd töltsd bele a krémet. A tetejére tegyél babapiskóta-réteget. Tedd legalább három órára hűtőbe, majd borítsd ki egy vízszintes lapra. Így a babapiskóta-réteg lesz alul.

Körtés joghurttorta

Hozzávalók:

  • 2 dl tejszín
  • 3 puha körte
  • 4 dl natúr joghurt
  • 4 evőkanál zselatinpor
  • 4 teáskanál cukor
  • fél csomag háztartási keksz
  • kevés vaj

A tejszínből verj kemény habot, és tedd félre. A joghurtot keverd habosra a cukorral. A zselatinport oldd fel a leírásnak megfelelően, majd keverd a joghurthoz. Végül forgasd bele a tejszínhabot. Két körtét vágj kockára, egyet pedig szép szeletekre. A körteszeleteket tedd egy folpackkal kibélelt tortaforma aljára, majd öntsd bele a krémet, és a krémre szórd a körtekockákat. A kekszet daráld le, és keverd össze az olvasztott vajjal. A torta tetejét fedd be a vajas keksszel, majd a hűtőszekrényben dermeszd meg. Tálalás előtt borítsd ki a formából egy tálra, hogy a kekszes keverék az aljára kerüljön.

Ezt is szeretjük