Itt a szezon! Ínyenc hússal töltött fűszeres paradicsom
A töltött paradicsom nem annyira elterjedt, mint a paprika, de nem kevésbé ízletes
A töltött paradicsom remek előétel, de saláták mellé tálalva akár főételként is megállja a helyét.
Bármivel töltheted, ez csak egy a sok lehetőség közül, ha nem annyira vagy a húsok kedvelője, próbáld ki gombás-zöldséges töltelékkel, az is nagyon finom lesz.
Hússal töltött fűszeres paradicsom
Hozzávalók:
- 12 nagyobb paradicsom
- 50 dkg darált sertéscomb
- 1 nagy vöröshagyma
- 20 dkg cheddar sajt
- 4 dl tejföl
- 1 csokor petrezselyem
- só, bors, olívaolaj
Elkészítés ideje:
40 perc.
Elkészítés menete:
A paradicsomokat szabadítsd meg a tetejüktől és a belsejüktől, de ne dobj ki semmit, mert szükség lesz rájuk! A hagymát kockázd fel, majd az olajon kezdd el üvegesre pirítani. A húst fűszerezd be sóval és borssal, majd add a piruló hagymához. Amikor már kicsit elszíneződött, add hozzá a paradicsomok belsejét, valamint a petrezselymet, és főzd együtt az egészet, amíg a hús teljesen meg nem puhul.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Ha kész van, tedd félre, és hűtsd le, amennyire lehetséges. Egy alkalmas edényben helyezd el a paradicsomokat, szedd beléjük a tölteléket, mindegyiket zárd le tejföllel és reszelt sajttal, majd helyezd rájuk a kalapjukat. Előmelegített sütőben 15 perc alatt elkészül, ezután már tálalhatod is.
Konyhai praktikák
Nem vagy a konyha ördöge? Néhány tippel könnyebben boldogulsz majd a tűzhely mellett!
OLVASD EL EZT IS!
- csirkemell
- saláta
Cézár-saláta: így készül a ropogós csirkés változat
- nyár
- krumpli
A hagymás krumplisaláta receptje
- zöldséges
- nyár