Paradicsommal-sajttal töltött lángos

Az olaszok így csinálják

Tudtad, hogy az olaszok is készítenek lángost? Igaz, ők töltik, és a tésztájuk is egy kicsit más.

Paradicsommal-sajttal töltött lángos
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A töltött lángos vagy panzerotti hasonlít a pizzához. Bármit tehetsz bele, ami otthon megtalálható. A paradicsomos-mozzarellás változaton kívül a szalámis, a pepperonis és a tonhalas töltelék is nagyon népszerű. Olaj helyett akár sütőben is megsütheted. Mártogatóssal kínáld!

Töltött lángos

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 25 dkg liszt
  • 1,5 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 evőkanál étolaj
  • 1 kockacukor
  • 1 kávéskanál só
  • csipet kristálycukor

A töltelékhez

  • 40 dkg darabos konzerv paradicsom
  • 15 dkg mozzarella
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál cukor
  • bazsalikom
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A tejet langyosítsd meg, add hozzá a kockacukrot, morzsold bele az élesztőt, és várd meg, amíg jól felfut, tehát a térfogata jócskán megnő. Ezután add hozzá a lisztet, a sót, a kristálycukrot, az étolajat, és jól dolgozd össze. Kézzel és géppel is dagaszthatod. Ha hólyagos, könnyen lejön a kezedről, illetve az edény faláról, takard le, és keleszd körülbelül egy órán át.

Közben készítsd el a paradicsomos szószt. Kevés olívaolajon pirítsd meg az aprított vöröshagymát, öntsd hozzá a kisebb darabokra vágott paradicsomot, és nyomd hozzá a fokhagymát. Sózd, borsozd ízlés szerint, és főzd 15 percig. Dobd hozzá a bazsalikomot és a cukrot, majd rotyogtasd még öt percig.

Ha a tészta a duplájára nő, borítsd lisztezett deszkára, és éles késsel vágj belőle nagyobb négyzeteket. Kend az egyik felére a paradicsomos masszát, reszelj rá mozzarellát, majd tekerd fel. A széleket és a végeket óvatosan nyomkodd össze, nehogy kifolyjon belőle a töltelék. Az így elkészített lángost süsd forró olajban aranybarnára négy-öt perc alatt, közben forgasd meg. Ha kész, szedd ki, és csepegtesd le papírtörlőn.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük