3 sajtos, spenótos töltött krumpli, folyós sajttal a tetején

Bár nincs benne hús, mégis annyira különleges, hogy főételként is tálalhatod. Csakugyan mennyei!

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ezt a töltött krumplit akkor is szeretni fogod, ha nem rajongasz a spenótért. Rengeteg változatban elkészítheted, a tölteléken kedved szerint variálhatsz. Friss salátával kínálva tökéletes vacsora. Ha eleged van a húsos ételekből, vesd be Biró Sára receptjét.

Tött krumpli

Hozzávalók 3 személyre

  • 3 nagyobb krumpli
  • 40 dkg spenót
  • 5 dkg trappista sajt
  • 5 dkg mozzarella sajt
  • 5 dkg kecskesajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 zöldhagyma
  • 1 teáskanál zsír
  • őrölt bors
  • petrezselyem
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A krumplikat alaposan mosd meg, majd tedd enyhén sós, bő vízbe, és főzd meg 20-25 perc alatt. Vigyázz, ne főzd szét! Közben a spenótot tisztítsd meg, és több vízben mosd meg. A hagymát, a fokhagymát pucold meg, és vágd fel. Egy serpenyőben forrósíts egy evőkanál olívaolajat, tedd bele a zsírt, fonnyaszd meg benne a hagymákat. Add hozzá a spenótot, fedő alatt, többször átforgatva három-négy percig párold. Várd meg, amíg elfő a leve, és ízlés szerint sózd, borsozd. A trappistát reszeld le. Kenj ki egy sütőedényt olajjal.

A krumplit szűrd le, hagyd kissé hűlni, majd vágd ketté, és kiskanállal szedd ki a közepét. Helyezd sütőedénybe, és sózd meg. Töltsd meg a belsejét spenóttal, nyomkodd bele a kecskesajtot és a mozzarellagolyókat. Hintsd meg a trappista sajttal, a tetejére locsolj még egy evőkanál olívaolajat, és tedd 200 fokos sütőbe. Addig süsd, amíg a sajt megolvad és szép piros lesz, ez 15-20 perc. Díszítsd apróra vágott petrezselyemmel.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük