Töltött káposzta sok füstölt hússal

Így lesz a legjobb a népszerű karácsonyi fogás

Ne hagyd ki idén se az ünnepi menüből a töltött káposztát!

Töltött káposzta sok füstölt hússal
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egész évben nem fő annyi töltött káposzta, mint az év utolsó egy hetében. Sok előnye közül a karácsonyi hajrában kiemelkedik, hogy előre elkészíthető, sőt, kifejezetten jót tesz neki, ha áll egy-két napig. Akkor is remek választás, ha sok vendég üli körül az asztalt.

Töltött káposzta recept

Hozzávalók 8 személyre

  • 80 dkg savanyú káposzta
  • 40 dkg darált sertéshús
  • 30 dkg füstölt tarja
  • 25 dkg rizs
  • 8 savanyított káposztalevél
  • 8 dkg füstölt szalonna
  • 3 dl tejföl
  • 2 vöröshagyma
  • 2 babérlevél
  • 1 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • pirospaprika

Rántáshoz

  • 2 dl víz
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál liszt
Recept idők

Elkészítés:

A tarját rakd valamivel több vízbe, mint amennyi ellepi. Tedd hozzá a babérlevelet, egy gerezd fokhagymát, és főzd puhára körülbelül 45-50 perc alatt. A hagymát, a maradék fokhagymát és a szalonnát aprítsd fel, a káposztalevelekről vágd le a nagyobb ereket, de vigyázz, nehogy kiszakadjanak. Pirítsd meg a hagymát, és a felét keverd a húshoz. Add hozzá a szalonnát, a fokhagymát, a rizst, a tojást, egy kávéskanál pirospaprikát, és ízlés szerint sóval, borssal fűszerezd. Jól dolgozd össze, majd a masszát töltsd a káposztalevelekbe úgy, hogy a levelek széleit behajtod, majd az egészet feltekered.

A maradék pirított hagymát keverd el egy kávéskanál pirospaprikával, öntsd fel egy deci vízzel, és rakd a savanyú káposzta feléhez. Tedd egy lábas aljára, erre pakold a töltelékeket, önts hozzá a tarja főzőlevéből, végül borítsd be az egészet a megmaradt savanyú káposztával. Lassú tűzön főzd puhára körülbelül egy-másfél óra alatt. Ezután szedd ki a töltelékeket és a káposztát. Rántsd be úgy, hogy olajon megpirítod a lisztet, felöntöd két deci hideg vízzel, és ezt hozzáforralod a káposztához. Pakold vissza a töltelékeket, rakd hozzá a feldarabolt tarját, és azzal is főzd össze. Tejföllel meglocsolva tálald.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük