Ízletes tojássaláta különleges sajtkosárban

Senki sem képes visszautasítani

A tojássaláta saját készítésű sajtkosárban még csábítóbb.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Akár főétel mellé, akár külön partifalatként is kínálhatod az egyszerű, ám finom tojássalátát, amelyen sokat dob, ha mutatós sajtkosárban tálalod. Mindent elkészíthetsz előre, de csak közvetlenül étkezés előtt töltsd meg a kosárkát. Kard Éva receptje jól jön a nagy vendégjárás előtt és közben.

Tojássaláta sajtkosárban

Hozzávalók 8 darabhoz

  • 20 dkg sajt
  • 6 főtt tojás
  • 1 alma
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál torma
  • 2 teáskanál majonéz
  • 1 teáskanál dijoni mustár
  • cukor
  • csipet só
  • snidling
Recept idők

Elkészítés:

A sajtot reszeld le, majd oszd hat-nyolc egyenlő részre. Sütőpapírból vágj ki egy nyolc-tíz centi átmérőjű kört, és tégy rá egy előzőleg kiporciózott sajtadagot. Ezután rakd a mikróba, és a pizzasütő fokozaton süsd világosra két perc alatt. Sütőben magas hőfokon is elkészítheted. Rögtön fordítsd egy pohárra, majd húzd le a sütőpapírt, és kézzel formázd meg a még meleg sajtot. Gyorsan kell dolgozni, mert a sajt hamar kihűl, és megkeményedik. Az elkészült kosárkát tedd félre, majd a maradék kiporciózott sajttal is így járj el.

A keményre főtt tojásokat vágd félbe, emeld ki a sárgáját, és villával nyomkodd össze, a fehérjét pedig vágd kisebb kockákra. Az almát pucold meg, távolítsd el a magházat, és kockázd fel. Tedd egy tálba az összenyomkodott tojássárgát, majd add hozzá a tejfölt, a majonézt, a mustárt, a tormát, egy csipet sót, ízlés szerinti cukrot, és keverd alaposan össze. Add a krémes masszához a tojásfehérjét, az almát, az apróra vágott snidlinget, és óvatosan keverd össze. Tedd a hűtőbe, és tálalás előtt töltsd meg a sajtkosárkákat a tojássalátával.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük