Ízletes tojássaláta különleges sajtkosárban
A tojássaláta saját készítésű sajtkosárban még csábítóbb.
Akár főétel mellé, akár külön partifalatként is kínálhatod az egyszerű, ám finom tojássalátát, amelyen sokat dob, ha mutatós sajtkosárban tálalod. Mindent elkészíthetsz előre, de csak közvetlenül étkezés előtt töltsd meg a kosárkát. Kard Éva receptje jól jön a nagy vendégjárás előtt és közben.
Tojássaláta sajtkosárban
Hozzávalók 8 darabhoz
- 20 dkg sajt
- 6 főtt tojás
- 1 alma
- 1 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál torma
- 2 teáskanál majonéz
- 1 teáskanál dijoni mustár
- cukor
- csipet só
- snidling
Elkészítés:
A sajtot reszeld le, majd oszd hat-nyolc egyenlő részre. Sütőpapírból vágj ki egy nyolc-tíz centi átmérőjű kört, és tégy rá egy előzőleg kiporciózott sajtadagot. Ezután rakd a mikróba, és a pizzasütő fokozaton süsd világosra két perc alatt. Sütőben magas hőfokon is elkészítheted. Rögtön fordítsd egy pohárra, majd húzd le a sütőpapírt, és kézzel formázd meg a még meleg sajtot. Gyorsan kell dolgozni, mert a sajt hamar kihűl, és megkeményedik. Az elkészült kosárkát tedd félre, majd a maradék kiporciózott sajttal is így járj el.
A keményre főtt tojásokat vágd félbe, emeld ki a sárgáját, és villával nyomkodd össze, a fehérjét pedig vágd kisebb kockákra. Az almát pucold meg, távolítsd el a magházat, és kockázd fel. Tedd egy tálba az összenyomkodott tojássárgát, majd add hozzá a tejfölt, a majonézt, a mustárt, a tormát, egy csipet sót, ízlés szerinti cukrot, és keverd alaposan össze. Add a krémes masszához a tojásfehérjét, az almát, az apróra vágott snidlinget, és óvatosan keverd össze. Tedd a hűtőbe, és tálalás előtt töltsd meg a sajtkosárkákat a tojássalátával.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept