Tepsiben pirított túrós csusza

Ilyen finomat még nem ettél!

Kell egy kis változatosság! A tepsis túrós csusza még a hagyományos változaton is túltesz.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egy igazi klasszikus új köntösben! A tepsis túrós csuszának az ízvilága gazdagabb, és még a tészta kifőzésével sem kell foglalkoznod. Szalonna nélkül kiváló és különleges köret lehet.

Tepsis túrós csusza

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg túró
  • 30 dkg csuszatészta
  • 25 dkg margarin
  • 10 dkg szalonna
  • 2 kis pohár kefir
  • 1 kis pohár tejföl
  • 3 tojás
  • zsemlemorzsa
Recept idők

Elkészítés:

A szalonnát vágd kis kockákra, és egy lábasban vagy serpenyőben pirítsd meg. Egy tepsit vagy hőálló tálat kenj ki zsiradékkal, szórj bele zsemlemorzsát, és oszlasd el. A margarint olvaszd meg egy nagy tálban a mikróban, majd keverd hozzá a tésztát,  a túrót, a kefirt, a tejfölt és a tojást, jól dolgozd össze. Sózd meg, de csak óvatosan, és szórd a tetejére a pirított szalonnát.

Ezt a tésztás keveréket rakd a tepsibe, és igazgasd el egyenletesen, utána mehet is az előmelegített sütőbe. 190 fokon süsd körülbelül egy órán át. Először fólia alatt, majd vedd le róla, és süsd szép pirosra. 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük