kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Tejszínes, tárkonyos levesek

Tejszínes, tárkonyos levesek

A tárkony pikánssá teszi még a legegyszerűbb leveseket is, a tejszínnel karöltve pedig igazi levescsodákat varázsolhatsz.

Szerző: Debreceni Andi
Forrás: Femina.hu
2010.08.16.

A tárkony jellegzetes illata és íze a legegyszerűbb ételt is feldobja, igazán ízletessé teszi azt. Következő receptjeinket ráadásul a tejszín teszi gazdaggá és selymessé.

20 extra hatékony zsírégető zöldség
20 extra hatékony zsírégető zöldség
8 zsírégető, salaktalanító leves fogyókúrához15 hatékony emésztésserkentőEzeket edd, ha fogyni akarsz! 8 alacsony glikémiás indexű táplálék8 erős lúgosító étel a fogyásértKépeken 8 egészséges köret, krumpli és rizs helyettA legfinomabb zsírégető gyümölcsökFilléres zsírgyilkosok! Képeken a legerősebb fogyasztó fűszerekA legerősebb karcsúsító, méregtelenítő gyógynövényekBéltisztító táplálékok: képeken a 12 legerősebb15 ínycsiklandó, karcsúsító nassolnivaló

A sok zöldség miatt ezek a levesek viszonylag könnyen emészthetők, így a kalóriáktól sem kell tartanod. Próbáld hát ki őket, és lepd meg családod egy kiadós főétellel!

Szavazz!
Hogyan kezelnéd a lottó főnyereményt?

Tejszínes-tárkonyos raguleves

Hozzávalók:

  • 30 dkg csirkemell
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 15 dkg zöldborsó
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg gomba
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 3,5 dl tejszín
  • 1 húsleveskocka
  • 1 teáskanál citromlé
  • tárkony
  • bors
  • olaj

A felaprított vöröshagymát pici olajon dinszteld meg. A húst kockázd fel, és szórd rá a hagymára. Amikor kezd kifehéredni, szórd meg a felsorolt fűszerekkel, és engedd fel a kockából főzött levessel. Amikor a hús már félig megpuhult, add hozzá a karikára vágott sárgarépát. Amikor az is félig megpuhult, tedd bele a felszeletelt gombát és a borsót. Főzd fel, majd a tejszínnel sűrítsd be. Végül ízesítsd tárkonnyal, és hagyd, hogy összeforrjon. Ezután tálalhatod.

Tejszínes uborkaleves

Hozzávalók:

  • 4 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kígyóuborka
  • 1 csemegeuborka
  • 1 csokor kapor
  • 1 mokkáskanál tárkony

A kígyóuborkát uborkagyalun, a csemegeuborkát almareszelőn reszeld le. A kétfajta uborkát felezd meg, majd az egyik felet botmixerrel pépesítsd. Öntsd rá a tejszínt, add hozzá az áttört fokhagymát, a felaprított kaprot, és ízlésed szerint sózd meg. Addig pépesítsd, míg sűrű masszává nem válik. Ha esetleg túl sűrű lenne, némi vízzel engedd fel. Leveses csészébe adagold ki a mixelt masszát, majd szórd meg a tetejét a félretett uborkával.

Fűszeres burgonyakrémleves

Hozzávalók:

  • 60 dkg burgonya
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl tejszín
  • olaj
  • szerecsendió
  • kis darab gyömbér
  • tárkony

A burgonyát hámozd meg, majd darabold fel. Az áttört fokhagymát pici olajon dinszteld meg. Öntsd fel pici vízzel, majd ízesítsd a felsorolt fűszerekkel. Tedd bele a krumplit, és öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje. Amikor megpuhult, öntsd rá a tejszínt, és forrald össze. Amikor kicsit kihűlt, botmixerrel krémesítsd.

Tárkonyos kacsaaprólék-leves

Hozzávalók:

  • 2 dl tejszín
  • 2 sárgarépa
  • 1 kacsaaprólék
  • 1 fehérrépa
  • 1 karalábé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 teáskanál szárított tárkony
  • fél citrom

A kacsaaprólékot sós vízben tedd fel főni, majd szórd rá a tárkonyt. Nagyjából egy óra után a megpucolt és feldarabolt zöldségeket is add hozzá. Amikor a hús és a zöldség is megpuhult, vegyél ki egy merőkanál levet. Keverd össze a tejszínnel, a citrom levét facsard bele, és végül öntsd vissza a levesbe. Forrald össze, és már tálalhatod is.

Még nincs hozzászólás
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.