kisebb normál nagyobb
Címoldal   /   Recept   /  

Tejszínes, tárkonyos levesek

Tejszínes, tárkonyos levesek

A tárkony pikánssá teszi még a legegyszerűbb leveseket is, a tejszínnel karöltve pedig igazi levescsodákat varázsolhatsz.

Szerző: Debreceni Andi
Forrás: Femina.hu
2010.08.16.

A tárkony jellegzetes illata és íze a legegyszerűbb ételt is feldobja, igazán ízletessé teszi azt. Következő receptjeinket ráadásul a tejszín teszi gazdaggá és selymessé.

20 extra hatékony zsírégető zöldség
20 extra hatékony zsírégető zöldség
8 zsírégető, salaktalanító leves fogyókúráhozNapi 5 pohár, heti 2 kiló mínusz: 7 otthon is elkészíthető fogyókúrás víz15 hatékony emésztésserkentőEzeket edd, ha fogyni akarsz! 8 alacsony glikémiás indexű táplálék8 erős lúgosító étel a fogyásértKépeken 8 egészséges köret, krumpli és rizs helyettA legfinomabb zsírégető gyümölcsökFilléres zsírgyilkosok! Képeken a legerősebb fogyasztó fűszerekA legerősebb karcsúsító, méregtelenítő gyógynövényekBéltisztító táplálékok: képeken a 12 legerősebb

A sok zöldség miatt ezek a levesek viszonylag könnyen emészthetők, így a kalóriáktól sem kell tartanod. Próbáld hát ki őket, és lepd meg családod egy kiadós főétellel!

Szavazz!
Mit szólsz Bayer cigányozós cikkéhez?

Tejszínes-tárkonyos raguleves

Hozzávalók:

  • 30 dkg csirkemell
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 15 dkg zöldborsó
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg gomba
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 3,5 dl tejszín
  • 1 húsleveskocka
  • 1 teáskanál citromlé
  • tárkony
  • bors
  • olaj

A felaprított vöröshagymát pici olajon dinszteld meg. A húst kockázd fel, és szórd rá a hagymára. Amikor kezd kifehéredni, szórd meg a felsorolt fűszerekkel, és engedd fel a kockából főzött levessel. Amikor a hús már félig megpuhult, add hozzá a karikára vágott sárgarépát. Amikor az is félig megpuhult, tedd bele a felszeletelt gombát és a borsót. Főzd fel, majd a tejszínnel sűrítsd be. Végül ízesítsd tárkonnyal, és hagyd, hogy összeforrjon. Ezután tálalhatod.

Tejszínes uborkaleves

Hozzávalók:

  • 4 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kígyóuborka
  • 1 csemegeuborka
  • 1 csokor kapor
  • 1 mokkáskanál tárkony

A kígyóuborkát uborkagyalun, a csemegeuborkát almareszelőn reszeld le. A kétfajta uborkát felezd meg, majd az egyik felet botmixerrel pépesítsd. Öntsd rá a tejszínt, add hozzá az áttört fokhagymát, a felaprított kaprot, és ízlésed szerint sózd meg. Addig pépesítsd, míg sűrű masszává nem válik. Ha esetleg túl sűrű lenne, némi vízzel engedd fel. Leveses csészébe adagold ki a mixelt masszát, majd szórd meg a tetejét a félretett uborkával.

Fűszeres burgonyakrémleves

Hozzávalók:

  • 60 dkg burgonya
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl tejszín
  • olaj
  • szerecsendió
  • kis darab gyömbér
  • tárkony

A burgonyát hámozd meg, majd darabold fel. Az áttört fokhagymát pici olajon dinszteld meg. Öntsd fel pici vízzel, majd ízesítsd a felsorolt fűszerekkel. Tedd bele a krumplit, és öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje. Amikor megpuhult, öntsd rá a tejszínt, és forrald össze. Amikor kicsit kihűlt, botmixerrel krémesítsd.

Tárkonyos kacsaaprólék-leves

Hozzávalók:

  • 2 dl tejszín
  • 2 sárgarépa
  • 1 kacsaaprólék
  • 1 fehérrépa
  • 1 karalábé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 teáskanál szárított tárkony
  • fél citrom

A kacsaaprólékot sós vízben tedd fel főni, majd szórd rá a tárkonyt. Nagyjából egy óra után a megpucolt és feldarabolt zöldségeket is add hozzá. Amikor a hús és a zöldség is megpuhult, vegyél ki egy merőkanál levet. Keverd össze a tejszínnel, a citrom levét facsard bele, és végül öntsd vissza a levesbe. Forrald össze, és már tálalhatod is.

Még nincs hozzászólás

4 sűrű és hűsítő nyári gyümölcsleves

Nincs is jobb a nagy nyári melegben, mint egy tál mennyei gyümölcsleves. Próbáld ki receptjeiket, és érezd a vitaminbomba energiáját.
Recept

Jéghideg, tejszínes gyümölcslevesek

Biztosan jól fog esni egy kis hűsítő, ugyanakkor laktató gyümölcsleves, mellyel kalóriaszegényen kényeztetheted magad.
Recept
Főzőiskola
hirdetés
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.